Dit zijn de lekkerste recepten voor pakjesavond
koken & etenWat past er nu beter bij pakjesavond dan marsepein en een banketstaaf? Hidde de Brabander en zijn hulpsintjes weten hoe je deze lekkernijen het beste kunt maken.
Delen per e-mail
Marsepein
Ingrediënten:
- 250g amandelen
- 250g poedersuiker
- 15-30ml suikerwater
- Kaneelpoeder
Bereiding:
- Doe de amandelen in de keukenmachine en hak ze fijn.
- Wanneer de amandelen fijn zijn gehakt, voeg je de poedersuiker en een klein beetje suikerwater toe. Mix het geheel in de keukenmachine.
- Voeg het suikerwater toe aan het mengsel totdat het een substantie heeft dat er balletjes gedraaid van kunnen worden.
- Haal het marsepein uit de keukenmachine en rol er gelijke balletjes van.
- Rol de balletjes in de kaneelpoeder en geniet!
Banketstaaf
Ingrediënten:
Vulling:
- 300g amandelspijs
- 20g bloem
- 3 raspen citroen
Buitenkant:
- 3 plakjes bladerdeeg
- 2 eidooiers
Bereiding:
- Rasp de citroen over het amandelspijs. Kneed de citroen door het amandelspijs heen.
- Doe wat bloem op het werkblad en leg daar de velletjes bladerdeeg op.
- Druk die tegen elkaar en rol het met een deegroller zodat het een geheel wordt.
- Rol het amandelspijs uit in een staaf en smeer het bladerdeeg in met water zodat het amandelspijs goed blijft plakken.
- Leg vervolgens het amandelspijs op het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg om het amandelspijs en druk de zijkanten goed dicht.
- Smeer de staaf in met de eidooiers om de amandelstaaf goed te laten glimmen. Laat dit goed drogen en herhaal dit twee keer.
- Bak de amandelstaaf voor 20 minuten op 200 graden.
Tip: mocht je een letter willen maken van een amandelstaaf, verdubbel de ingrediënten.
Verder in het nieuws
-
Koken & Eten Het witte goud is er waarschijnlijk lekker vroeg bij
Het traditionele oogstseizoen van witte asperges is van begin april tot en met 24 juni, maar het zou heel goed kunnen dat we al veel eerder aan het witte goud zitten, zeggen sommige telers. -
Deze kleurige broodjes bestaan voor een derde uit groente
Broodjes met bloemkool, spinazie, bieten en paprika. Het is een manier om meer groenten binnen te krijgen. Ze liggen nu in de supermarkt. -
Is er straks nog genoeg chocolade? Alleen als we de boeren beter betalen
Fairtrade verhoogt de minimumprijs die boeren ontvangen voor hun cacaobonen. Volgens de organisatie is deze maatregel hard nodig omdat de meeste cacaoboeren in armoede leven. Daarnaast moet een betere prijs voorkomen dat met name in West-Afrika duizenden boeren stoppen met de cacaoteelt, waardoor de productie van chocolade onder druk komt te staan. -
Restaurantdode blijft raadsel, ook justitie opent onderzoek
Na het Spaanse ministerie van Volksgezondheid opent ook justitie een onderzoek naar het sterrenrestaurant RiFF in Valencia. Een vrouw van 46 overleed afgelopen zaterdag na een etentje, haar man en zoon werden ziek. De teller van het aantal gevallen van vermoedelijke voedselvergiftiging is opgelopen tot 29. -
Scheveningen krijgt eigen Hard Rock Café
-
Koken & eten Eten met label ‘biologisch’ vinden we lekkerder
Wanneer er een biolabel op voedingsmiddelen zit, vinden we die lekkerder en gezonder. We zijn ook bereid er meer voor te betalen. Dat ontdekten Belgische onderzoekers. -
PREMIUM
Koken & eten ‘Gedachte dat insecten vies zijn, zit ons in de weg’
Tientallen miljoenen euro’s stoppen investeerders in de ontwikkeling van grootschalige insectenkwekerijen. En in de supermarkt kun je ook al heel voorzichtig kiezen voor meelwormen in plaats van rundvlees. ,,Wat nog in de weg zit, is de gedachte dat insecten vies zijn.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Falafelsandwich met tahindressing
Kikkererwten worden steeds populairder, vooral in de vorm van falafel. Vaak worden kant-en-klare falafels gekocht in de supermarkt, maar je kunt falafel ook makkelijk zelf maken en chefs Job en Perry helpen je daar graag mee.