Dit zijn de lekkerste recepten voor pakjesavond

koken & etenWat past er nu beter bij pakjesavond dan marsepein en een banketstaaf? Hidde de Brabander en zijn hulpsintjes weten hoe je deze lekkernijen het beste kunt maken. 

Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Marsepein

Ingrediënten:
- 250g amandelen
- 250g poedersuiker
- 15-30ml suikerwater
- Kaneelpoeder

Bereiding:
- Doe de amandelen in de keukenmachine en hak ze fijn. 
- Wanneer de amandelen fijn zijn gehakt, voeg je de poedersuiker en een klein beetje suikerwater toe. Mix het geheel in de keukenmachine.
- Voeg het suikerwater toe aan het mengsel totdat het een substantie heeft dat er balletjes gedraaid van kunnen worden. 
- Haal het marsepein uit de keukenmachine en rol er gelijke balletjes van. 
- Rol de balletjes in de kaneelpoeder en geniet!

Weet jij het verschil tussen een pepernoot en een kruidnoot? Je leest het hier.

Banketstaaf

Ingrediënten:
Vulling:
- 300g amandelspijs
- 20g bloem
- 3 raspen citroen

Buitenkant:
- 3 plakjes bladerdeeg
- 2 eidooiers

Bereiding:
- Rasp de citroen over het amandelspijs. Kneed de citroen door het amandelspijs heen. 
- Doe wat bloem op het werkblad en leg daar de velletjes bladerdeeg op. 
- Druk die tegen elkaar en rol het met een deegroller zodat het een geheel wordt. 
- Rol het amandelspijs uit in een staaf en smeer het bladerdeeg in met water zodat het amandelspijs goed blijft plakken. 
- Leg vervolgens het amandelspijs op het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg om het amandelspijs en druk de zijkanten goed dicht. 
- Smeer de staaf in met de eidooiers om de amandelstaaf goed te laten glimmen. Laat dit goed drogen en herhaal dit twee keer. 
- Bak de amandelstaaf voor 20 minuten op 200 graden. 
Tip: mocht je een letter willen maken van een amandelstaaf, verdubbel de ingrediënten. 

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Volledig scherm