Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Dit zijn de lekkerste saucijzenbroodjes van de supermarkt

Voor jou getestEen goed saucijzenbroodje is een een-tweetje tussen rul gehakt en nog losser bladerdeeg. Ons panel proeft zes verse varianten.

Het eten van een saucijzenbroodje sluit Hiljo Hillebrand altijd af met een potje luchtgitaar. Met één hand houdt hij de fictieve gitaarhals vast, de ander gaat op en neer over zijn buik om de schilfers weg te vegen. ,,Bladerdeeg moet bladeren’’, zegt Hillebrand, een van de vier bakkers in Nederland die de titel ‘meesterboulanger’ in de wacht hebben gesleept, glimlachend. ,,Bij de beste saucijzenbroodjes zit je helemaal onder.’’

,,Het moet een rommeltje zijn’’, vindt ook banketbakker Cees Holtkamp. ,,Goed bladerdeeg is een kunst om te maken. Je moet lekker veel boter in je deeg stoppen. Veertig procent vet. Dat zorgt voor het feuilleteren, het bladeren dus.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.