Dit zijn de meest bizarre adventskalenders van het jaar
Aan adventskalenders is er dit jaar geen tekort. En de fabrikanten willen overduidelijk maar één ding: ons dronken voeren. We zetten de pareltjes alvast voor je op een rij.
Delen per e-mail
De wijn-adventskalender
Bij Aldi kom je de maand december een tikkeltje teut door met de wijn-adventskalender. In aanloop naar kerst kun je elke dag genieten van een klein flesje wijn. In totaal staan de 24 flesjes gelijk aan zes wijnflessen van 75 centiliter. Oppassen dat je dus geen dagen overslaat die je later moet inhalen.
De ginventkalender
Voor de mensen die echt zwalkend de deur uit willen lopen is er de ginventkalender. Oftewel, een adventskalender gevuld met gin! De website Firebox kwam op dit geniale idee. Na de gin & tonic thee van Fortnum & Mason, gin taart van Aldi en kerstballen met gin van The Lakes Distillery, kunnen we met zekerheid zeggen: gin is HOT dit jaar.
De bieradventskalender
Een goudgele rakker om de dag mee te beginnen kan geen kwaad toch? Dat dacht de website HOPT ook. Daarom brengen zij de Beery Christmas adventskalender in ons leven. Ook hier kun je 24 dagen lang van genieten, ten minste als je van een biertje bij je ontbijt houdt.
De verrassingskalender
Kun je niet goed kiezen? Ga dan voor deze kalender van de site The Pip Stop. Hier zit prosecco, cava én champagne in. Zo is het elke dag weer een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt. De flesjes hebben een inhoud van 20 centiliter en een kalender kost zo'n 142 euro.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarom rijdend eten zo populair is: ‘Het wordt alleen maar groter’
Zaterdag? Uitverkocht. Zondag? Net zo. Weekend na weekend stappen honderden mensen in een auto, om langs restaurants te rijden in Twente, en daar - op de bestuurdersstoel of achterbank - een hapje te eten. Over het succes van het culinaire rondritje. ‘Als je me vorig jaar had gezegd dat mensen zo hun kerstdiner zouden eten, had ik je voor gek verklaard.’ -
PREMIUM
Rico Verhoeven gaat de strijd aan met werkloosheid
Kickbokser Rico Verhoeven krijgt al jaren veel persoonlijke berichten van fans. Op Instagram alleen al heeft hij 1,7 miljoen volgers. De verhalen van mensen die hun baan of onderneming kwijtraakten, inspireerden hem om heelnederlandwerkt.nl op te richten. De site is vanaf vandaag live. -
PREMIUM
Kokos, lijnzaad, of ‘gewoon’ olijf: zo kies je de juiste olie voor jouw gerecht
Olie geeft gerechten smaak, een knapperig laagje en bindt dressings. Maar wanneer pak je olijfolie en wanneer zonnebloemolie? Culinair journalist Laura de Grave maakt je wegwijs. -
Nieuw initiatief gaat nepnieuws bestrijden met actuele feitenchecks
Nederlanders kunnen vanaf donderdag op één plek terecht voor actuele feitenchecks op het nieuws, bijvoorbeeld op het gebied van corona. De nieuwe The Fact Club is een initiatief van Vereniging De Publieke Zaak en de Universiteit Leiden. -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers.
-
Koken & eten
Kiezers willen vlees eten best indammen, maar hun favoriete politieke partij heeft daar vaak geen trek in
Veel Nederlanders willen best minder vlees, eieren en zuivel eten, maar hun favoriete partij in veel gevallen niet. Dat blijkt uit een onderzoek dat vandaag verschijnt. -
Superbespaarders
Emma (25) redt het met 78 euro aan boodschappen per maand: ‘Ik eet graag linzensoep’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Emma Mouthaan (25) studeert nog en belegt wat ze overhoudt om vroeg met pensioen te kunnen. -
PREMIUM
Glaasje champagne bij Valentijnsactie van sterrenrestaurant valt verkeerd
Michelinster-restaurant De Nederlanden in Vreeland, ten noordwesten van Utrecht, is zondag op de vingers getikt. Een Valentijnsactie - inclusief dorpswandeling - kon niet door de beugel, vond de gemeente Stichtse Vecht. Voor de uitbaters van het sterrenrestaurant overheerst teleurstelling. ,,We willen creatief zijn, maar de regels zijn niet altijd even duidelijk.’’