Volledig scherm
PREMIUM
René Piqué van Plantage Onverwacht uit Amsterdam. © Marco Okhuizen

Dit zijn de mooiste, lekkerste en gekste foodtrucks

Wat begon als kleinschalige eetfeestjes voor hippe Randstedelingen, is uitgegroeid tot een ware armada. Heel Nederland is in de ban van de foodtrucks. Een rondgang langs enkele bijzondere exemplaren.

Food en spektakel

René Piqué (45, grote foto) van Plantage Onverwacht uit Amsterdam: ,,Wij staan hier met foodtrucks, maar zijn tegelijkertijd een soort circus. We hebben optredens van bands en rappers, stuntman Uncle Jefferson komt zichzelf in de fik steken en we houden kickbokswedstrijden. Als het meezit, geeft ook paaldanskampioen Peppermint een show. Alles wat op ons pad komt en we leuk vinden, doen we. Onze ‘burning truck’ was eigenlijk de auto van een goede vriend. Ik leende zijn busje om naar een festival te rijden en onderweg vloog het motorblok in de fik. Daar was niets meer aan te doen. Op de vangrail naast de vluchtstrook zat ik flink te balen, maar toen bedacht ik dat er hamburgers in de achterbak lagen. Die gingen lekker op de motorkap en zo is het idee geboren.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.