Dit zijn vijf overheerlijke aspergegerechten voor Hemelvaartsdag
Koken & EtenOp Hemelvaartsdag is het goed asperges eten. Ze zijn nu zelfs lekkerder dan toen het seizoen begon, omdat de groente beter smaakt na een paar warme dagen. Hier zijn vijf gerechten waarin het witte goud uitstekend tot zijn recht komt.
1. Witte asperges uit de oven met uitgebakken pancetta, doperwten en krieltjes
Dit gerecht is een variatie op asperges à la flamande, die traditioneel worden gegeten met ham. In dit recept wordt die ham vervangen door heerlijke krokante pancetta.
2. Snelle witte aspergesoep met mierikswortel
Als je een gerecht maakt met asperges verdwijnen de schillen en kontjes vaak in de prullenbak. Zonde, want je kunt er in een handomdraai een heerlijke soep van maken. Deze snelle aspergesoep met mierikswortel is ideaal als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch.
3. Plaattaart met witte asperges en aardappel
Het witte goud komt heerlijk tot zijn recht op deze plaattaart met aardappel en een romige saus. Met slechts 10 minuten voorbereiding doet de oven de rest van het werk.
4. Zalm in chardonnay-sinaasappelsaus met venkel-asperges
Geef je zalmmoot een verrassende smaak met deze saus van chardonnay en sinaasappel. Je serveert de vis in combinatie met venkel-asperges en geroosterde krieltjes. Een uitgebreide maaltijd met overheerlijke smaakcombinaties.
5. Gegratineerde kabeljauw met witte asperges
Gegratineerde vis maak je heel makkelijk zelf, dat bewijst dit recept wel. De knapperige korst van de vis gaat perfect samen met de zachte asperges. De vis met asperges wordt geserveerd met een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
met video
Kort geding over restvlees aangehouden: Foodwatch moet met de Staat om de tafel
Er wordt te weinig toezicht gehouden op separatorvlees, het restvlees dat van de karkassen van dieren wordt gespoten. Voedselwaakhond Foodwatch, die vandaag een kort geding had aangespannen, moet van de rechtbank met de Nederlandse Staat in gesprek over de controle op en het gebruik van separatorvlees. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
PREMIUMMet video
Winterse kost op zomerdag tijdens WK Snert- en Stamppotkoken: ‘Ik wil graag laatste worden’
De keuken van het Alfacollege in Groningen is voor één dag veranderd in een strijdtoneel. Al weken lang proberen de deelnemers hun recept te perfectioneren om tijdens het WK Snert- en Stamppotkoken de eerste prijs binnen te halen. -
Koken & Eten
Maak van Hemelvaartsdag de perfecte aspergedag: ‘Nu zijn ze op hun best’
De een eet ze zodra de eerste oogst van het land komt, de ander eet asperges met Pasen. Maar er zijn ook Nederlanders die iets langer wachten. Dat is niet eens zo’n gek idee: asperges zijn nu op hun best. Een ander voordeel is dat de prijs ook flink is gezakt. Goede keuze dus als je familie met Hemelvaartsdag komt eten.
-
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
PREMIUM
Bakkers in de problemen door hoge broodprijs? ‘Mensen leggen er wel twee plakken kaas op’
Flink gestegen meelprijzen, een energierekening waar je u tegen zegt en een schreeuwend tekort aan vakmensen. De bakkerswereld verkeert in zwaar weer en de consument gaat de gevolgen daarvan merken. -
PREMIUMMET VIDEO
Hoe de asperge bijna helemaal uit Kessel verdween, maar er toch toekomst is voor het ‘Spargeldorf’
KESSEL - Het Duitse grensplaatsje Kessel bij Goch, dat decennialang in trek was als ‘aspergedorp’, is de magie een beetje kwijt. Van de achttien boeren en zes restaurants die er in de hoogtijdagen waren, is er welgeteld één over: Spargelhof Ophey van Johannes en Kersten Ophey.