Door deze initiatieven hoef jij je favoriete drankje uit de kroeg niet te missen
Koken & etenDoor de coronacrisis kunnen we al een tijdje niet meer naar onze favoriete stamkroeg. Restaurants bezorgen sterrenmenu’s aan de deur en lunchtoko’s serveren nu ook diners, maar voor cafés zijn de mogelijkheden niet eindeloos. Maar door verschillende acties kunnen we nu tóch weer ons favoriete uitgaansdrankje nuttigen.
Veel ondernemers bundelen hun krachten en bieden gasten nu thuisproeverijen aan of bedenken virtuele kroegentochten om hun contacten te onderhouden. Wie in de buurt van Vasse in Overijssel woont, heeft mazzel. Die kan morgen een speciale bierbus verwachten, maar de meesten van ons moeten toch echt tot 1 juni geduld hebben: dan kunnen we pas weer het terras op. Hieronder enkele creatieve initiatieven van ondernemers om tot die tijd de dorst te lessen.
Virtueel cocktails shaken
Typhoon Hospitality en The Activators roepen in samenwerking met elf Nederlandse cocktailbars, drankenpartners – zoals Hendrick’s Gin en Monkey Shoulder – en The Cocktailbox ‘De Thuisborrel Club’ in het leven. Op 22 en 23 mei kun je via een digitaal platform samen met bartenders de cocktails van het menu maken en wordt er voor entertainment gezorgd. Elke bar verzorgt tussen 20.00 en 23.00 uur een programmering dat elk uur opnieuw start, waardoor je in één weekend wel zes bars kunt bezoeken.
,,Veel cocktailbars hebben het zwaar in deze periode en wij wilden ze graag helpen. Met dit nieuwe initiatief ondersteunen we bars en zorgen we voor een leuke beleving bij de consument’’, vertelt Rachel Persoon, eigenaresse van Typhoon Hospitality en The Activators. Deelnemende bars zijn onder andere Door74 in Amsterdam, The Court in Den Haag en de Rotterdamse bar Amehoela. Je kunt deelnemen door je online in te schrijven en kiezen voor twee opties: inschrijven met of zonder The Cocktailbox.
Pop-up diner aan huis
Op vrijdag 29 mei organiseert botanisch brouwer Lowlander een pop-up diner, genaamd ‘The Home Edition’. In samenwerking met culinair bedrijf The Holy Kauw Company bezorgt de brouwerij een compleet viergangen menu met cocktail, vier bijpassende Lowlander-bieren, brood en boter, glaswerk, tafelaankleding en een goodiebag, waar je 45 euro voor betaald. Je kunt bij de aanmelding voor het menu zowel alcoholische als non-alcoholische dranken kiezen.
Lowlander brouwt bieren met kruiden, specerijen en fruit – ofwel botanicals. Chef Frederik Kampman werkte jaren in brouwerijen en gin- en jenever-distilleerderijen. ,,Toen ik terecht kwam in de wereld van distilleren werd ik gegrepen door de vele kruiden en specerijen die werden gebruikt. Als bierliefhebber maakte me dat nieuwsgierig naar wat deze botanicals aan bier zouden kunnen toevoegen.’’
Whiskyproeverij
Michael Lieffering, eigenaar van Outscape Business Walking, waarmee hij normaal gesproken wandel- en hikingexcursies voor ondernemers en bedrijven organiseert, hield vorige week de eerste editie van ‘The Outscape Virtual Whiskies of the World Tour’. ,,Het is belangrijk om je contacten in deze tijd te onderhouden, anders verwatert het helemaal’’, zegt Lieffering.
Met de virtuele whiskyproeverij geeft Lieffering een presentatie aan liefhebbers over verschillende soorten whisky, hierna begint het grote proeven met de whisky’s die Lieffering van tevoren heeft opgestuurd naar de deelnemers. ,,Het is leuk om met elkaar de verschillen te ontdekken en dit met elkaar te delen.’’
Waar hij zich normaal gesproken verdiept in het ondersteunen van bedrijven en ondernemers op het gebied van vitaliteit en teamgeest, probeert Lieffering nu met de virtuele bijeenkomsten de druk van de ketel te halen. ,,Je komt op deze manier een beetje uit de coronagreep. Het staat niet echt in relatie met vitaliteit, maar zo blijven wel je contacten overeind. Met elkaar gesprekken voeren is ook belangrijk, de problematieken binnen bedrijven blijven namelijk wel gewoon doorgaan.’’
Jenever masterclass
Ook jeneverproducent Hooghoudt is begonnen met het aanbieden van online proeverijen. Normaliter organiseert de producent proeverijen en rondleidingen op locatie, maar door de coronamaatregelen zijn zij begonnen met de online proeverijen. Nu houdt Hooghoudt drie donderdagen in de maand online Jenever Masterclasses, waarbij iedereen thuis de jenevers van Hooghoudt kan proeven.
Deelnemers ontvangen thuis een proefpakket met vier miniaturen van Hooghoudt. Daarnaast biedt de producent ook een non-alcoholische jenever aan. De jeneverproducent geeft aan hier ook na de coronacrisis mee door te willen gaan.
Wat zijn de effecten van alcohol en wat gebeurt er met je lichaam als je alcohol een maand lang uit je leven bant?
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
Zo schattig: de 1-jarige Kobe is de nieuwe favoriete chef-kok op internet
Er is niets schattiger dan kleine kinderen die zich als een volwassene gedragen. Van brabbelende baby’s die een serieus gesprek voeren met hun ouders tot kinderen die in de keuken staan. Om deze reden is dan ook de 1-jarige Kobe op dit moment een hit is op social media. -
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
24
Culinaire ramp: waar halen de Fransen hun geliefde mosterd?
In Frankrijk wisten ze het al een tijdje, maar nu lopen ook Nederlandse toeristen er tegenaan: waar is de mosterd? -
PREMIUM
De lekkerste wijnen onder een tientje: doe de digitale wijnwijzer
Zie jij door de bomen het bos niet meer als je voor het wijnschap staat? Wijnschrijver Harold Hamersma selecteerde speciaal voor deze site 100 wijnen onder 10 euro om de keuze te vergemakkelijken. Je vindt ze in deze lijst of maak gebruik van onderstaande beslis-hulp om een keuze te maken.
-
Koken & Eten
Taart met pikant plaatje bestellen voor een feest? Pas op, bakkers drukken niet alles zomaar af
Niets zo leuk als een persoonlijke taart. Je doet de doos open en je leest een tekst die helemaal op jou slaat. Of een foto die precies bij jou als jarige Job of Jet past. Zo'n foto moet de gulle gever wel met zorg uitkiezen, want niet alles mag, zo blijkt uit een rondgang langs de bestelsites. -
PREMIUM
Is dit de oplossing voor de vele Amerikaanse rivierkreeften bij Ikea? ‘Ze zijn veilig om te eten’
De Amerikaanse rivierkreeft plant zich razendsnel en te veel voort. Daarom experimenteert het Hoogheemraadschap van Delfland met het afvangen van de schaaldieren. De kreeften krijgen een nieuwe bestemming: je bord. -
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit.