Gabri Hoogenboom (re) serveert samen met medewerker Martin Blonk de hoofdgerechten in zijn restaurant 't Haasje. Sinds de horeca om 17.00 uur moet sluiten, is hij van diner overgestapt op lunch.
Volledig scherm
PREMIUM
Gabri Hoogenboom (re) serveert samen met medewerker Martin Blonk de hoofdgerechten in zijn restaurant 't Haasje. Sinds de horeca om 17.00 uur moet sluiten, is hij van diner overgestapt op lunch. © Pim Mul

Door lockdown niet uit eten 's avonds? Dan ga je toch gewoon 's middags: ‘Bevalt mij wel’

Koken & EtenIs lunchen het nieuwe dineren? Nu de restaurants om 17.00 uur dichtgaan, is de lunch de enige optie als je uit eten wilt. En dan hebben we het niet over een broodje kaas, maar een driegangenmenu met alles erop en eraan. Zo’n lunch heet inmiddels ‘dunch’.

  1. Avocado is goed voor je cholesterol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels
    PREMIUM

    Avocado is goed voor je choleste­rol en boter juist slecht: diëtist over de feiten en fabels

    Miljoenen Nederlanders kampen met een te hoog cholesteral. ,,Met kleine inspanningen op het gebied van voeding kunnen we die alarmerende cijfers onder controle krijgen”, zegt diëtiste Sanne Mouha. Wat is cholesterol en hoe pak je een te hoog gehalte aan? Mouha scheidt 9 feiten van fabels, geeft 10 tips om je cholesterol omlaag te krijgen én deelt een recept dat ‘cholesterol beaters’ bevat.