Driesterrenrestaurant De Leest stopt: ‘Ik wil mijn zoontje zien opgroeien’

Na 17,5 jaar ‘knallen tot op ‘t bot’, trekken eigenaren Jacob Jan Boerma en Kim Veldman de stekker uit hun driesterrenrestaurant De Leest in Vaassen. Om nieuwe culinaire uitdagingen aan te gaan, maar vooral om meer tijd aan hun zoontje Senne te besteden.

,,Senne, de kleine man, is nu vierenhalf jaar. En ik ben nog nooit met hem naar de speeltuin geweest. Of naar de dierentuin’’, verklaart Boerma, die zelf de chefkok is in zijn restaurant. ,,Dat zijn echt dingen die ik wil doen met hem, van zijn opgroeien genieten. Ik doe het ook uit respect voor Kim. Ik gun het haar dat ze echt moeder kan worden van Senne. Ik vroeg veel van haar, 60 tot 70 uur werken in het restaurant. En daarnaast ook nog eens moeder zijn. Met een beetje geluk kon ze hem één avond per week naar bed brengen. Dat gaat nu anders worden.’’

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.