Drink koffie uit een rode mok en 6 andere tips om meer te genieten van je eten en drankjes
Koken & EtenJe zintuigen zijn op allerlei manieren te beïnvloeden, ontdekte expert Russell Jones. Je wordt zelfs gelukkiger door jezelf te verwennen met fijne prikkels. Hieronder vind je tips, waardoor je nog meer geniet van lekker eten en drinken.
Delen per e-mail
Je drinkt een heerlijk wijntje op vakantie. Helemaal relaxt, uitzicht over de velden, authentiek restaurantje. Die rosé móet mee naar huis. Dat staat vast. Thuisgekomen blijkt die heerlijke wijn lang niet zo lekker te smaken als in dat speciale tentje op die warme zomeravond.
Herkenbaar? De Brit Russel Jones noemt het de paradox van de Provençaalse rosé. Die wonderlijke ervaring komt erop neer dat de smaak van je wijn niet alleen in het druivenvocht zelf zit, maar ook - misschien zelfs vooral - in alles eromheen: de krekels die je hoorde, de warme zon op je gezicht, de subtiele geur van de bloemen op tafel. Wat hij daarvan leerde: hoeveel invloed al je zintuigen hebben op je ervaringen.
Seksleven
Wees daarom alert op de prikkels die je omringen, schrijft Jones in zijn boek Waarom witte wijn beter smaakt wanneer je naar Blondie luistert. Omring je met de geuren en de geluiden die een prettig gevoel geven. Dan heb je een prettiger leven, is de gedachte van de expert.
Om te ontdekken hoe je dat doet, heeft de Brit - in het dagelijks leven 'zintuigelijk marketeer’ - alles gelezen wat los en vast zit over zintuigen en hoe die je ervaring veranderen. In zijn boek geeft hij tips hoe je je zintuigen in de watten legt. Of het nu gaat om je ontbijt, je werk, je seksleven of je etentje, voor elke situatie heeft hij advies. Zeven van zijn tips over prettig eten en drinken vind je hieronder.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
Video Zo maak je de heerlijke gebaktballetjes van de Healthy Sisters
Healthy Sisters Najima en Rachida delen in elke video een lekker én gezond recept. In deze aflevering laten ze je zien hoe je gehaktballetjes in de tajine maakt. Kan ook in de pan! -
Huizenprijs ongekend hoog door schaarste: koper kan ‘kiezen’ uit amper twee huizen
Woningzoekenden hebben nog altijd grote moeite om een geschikte plek te vinden. Ze zijn bereid diep in de buidel te tasten, ondanks de economische onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt. In de huurmarkt ontstaat wel ademruimte. -
Wat Eten We Vandaag: Kip uit de oven met wortel en mandarijn
Geef een frisse draai aan je kipgerecht met onze kip uit de oven met wortel en mandarijn. De regenboogwortelen en gele biet zorgen voor een kleurrijke touch.
-
risico's onderschat Bijna 60 procent denkt onterecht dat in een fles wijn zes glazen alcohol zitten
Nederlanders onderschatten de gevaren van alcohol. Risico’s zoals dementie en kanker zijn veelal onbekend. Vooral mensen die veel drinken hebben niet goed door welk effect drank op hun gezondheid kan hebben. Ook vinden zij het erg moeilijk een drankje te weigeren als hun vrienden wel drinken. -
‘Langste fastfooddrive-thru van Europa’ op Vliegveld Twenthe
Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe en de Enschedese stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch slaan de handen ineen en gaan in het weekeinde van 23 en 24 januari de naar eigen zeggen ‘langste fastfooddrive-thru van Europa’ inrichten op de ‘strip’ van de voormalige vliegbasis. Een strook asfalt van een kilometer lang. -
PREMIUM
Bietjes met een fruitfeest
Mevrouw Hamersma runt een kookboekenwinkel, meneer Hamersma weet alles over wijn: een gouden combinatie. Op ontdekkingstocht in haar eigen winkel stuit mevrouw Hamersma op het kortste recept aller tijden.