PREMIUM
Dry January? Er verschijnen steeds meer smaakvolle drankjes zonder alcohol
Koken & EtenSwingende 0.0 speciaalbieren, cocktails zonder promillage, maar ook groentesappen en siropen. Alcoholvrij wordt steeds lekkerder en serieuzer. De keuze is tegenwoordig reuze.
Een jaar of zes, zeven geleden stond je er op een feestje verloren bij als je besloot die avond niet te drinken, weet trendspecialist Vincent van Dijk. Je was niet alleen in de minderheid, je werd ook raar aangekeken. ,,Je kreeg vragen of je medicijnen gebruikte, of dat je misschien ziek of zwanger was. Je stond een beetje voor lul met een cola of spa blauw.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Probeer ook eens deze originele varianten op de klassieke pannenkoek
In het leven van Meneer Hamersma blijkt de pannenkoek een grotere rol te spelen dan hij dacht. -
PREMIUM
Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan leven lang gevolgen hebben voor je kind
Laag geboortegewicht, hersen- of gezichtsafwijkingen, concentratieproblemen. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan een leven lang gevolgen hebben voor je kind. En dat moet nóg bekender worden, vindt het Trimbos-instituut. Daarbij is ook een rol weggelegd voor de man. -
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
Merel en Judith doen aan ‘omdrinken’: ‘Stop niet met drinken als je het niet wilt’
Merel Braakman (47) en Judith Renard (46) zijn oprichters van No Wine Today, een programma om bewuster te leren omgaan met drank, niet alleen tijdens Dry January. -
Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox
Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.
-
PREMIUM
Deze broers willen heel Nederland aan de bonen krijgen: ‘Koffie is gewoon veel lekkerder als je het vers drinkt’
Koffie van vers gebrande bonen, dàt is de toekomst, zeggen de Rotterdamse broers Harun en Sefa Bingul. Ze timmeren met hun Brandzaak stevig aan de weg, ook buiten Nederland. Het pand in Rotterdam werd te klein, nu werken ze vanuit Vierpolders, op Voorne-Putten. -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
Podcast Zij zegt
Evi Hanssen: ‘Het idee dat ik helemaal nooit meer zou drinken maakte mij bang’
In de podcast Zij zegt zet AD-columnist Debby Gerritsen haar tanden in het nieuws van de afgelopen week. Wat viel op? Hierover praat ze met een vast panel van vrouwelijke experts. Luister iedere vrijdag naar een nieuwe aflevering van Zij zegt.