Volledig scherm
PREMIUM
De Litouwse gastheer Edgaras Razminas van toprestaurant De Lindehof in Nuenen is maandag tijdens de Proefschrift Restaurant Award uitgeroepen tot sommelier van het jaar. © FotoMeulenhof

Edgaras (31): van afwashulp tot beste sommelier van het land

Zes jaar geleden begon Edgaras Razminas uit Litouwen als afwasser bij sterrenrestaurant De Lindehof in Nuenen. Vorige week werd hij verkozen tot de beste sommelier van Nederland. Hij legt uit wat zijn geheim is.

Zijn cv stuurde hij zes jaar geleden naar zo’n beetje elk restaurant in Eindhoven. Hij kwam net terug uit Schotland, waar hij een stage had gelopen als wijn- en whiskeysommelier. Restaurant De Lindehof uit Nuenen, daar had hij eigenlijk nog nooit van gehoord.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.