Edward Leenders woont in beroemd vijfsterrenhotel: ‘Mijn dochters zitten niet als prinsesjes boven’
Jarenlang werkte Edward Leenders (46) in vijfsterrenhotels over de hele wereld, tot hij directeur van hotel De L’Europe werd. Sinds half maart woont hij met zijn gezin op zijn werk om het hotel door de crisis te leiden. ‘Het is normaal dat mijn team me nog iets vraagt als ik ’s avonds de hond heb uitgelaten.’
Delen per e-mail
Toen Edward Leenders twee jaar geleden terugkwam naar Nederland, betrok hij met zijn Franse vrouw, twee dochters en hun hond, een beagle, een woning aan de P.C. Hooftstraat. Al snel spotte hij Robert ten Brink, die hij nog kende van de televisie van vroeger, en nog steeds een BN’er bleek te zijn – zo veel verandert er dus ook weer niet, als je meer dan twintig jaar bent weggeweest om in vijfsterrenhotels over de hele wereld te werken. Van de Verenigde Staten, Jordanië, Groot-Brittannië, Duitsland, België en Italië tot aan de Seychellen: Leenders en zijn gezin zijn wel gewend om te verkassen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Golfbrekers
Distilleerderij Museum Van Kleef heeft eigen ‘vaccin’ gelanceerd: ‘Enige bijwerking is een licht rozig effect’
De Haagse distilleerderij Museum Van Kleef heeft een eigen ‘vaccin’ gelanceerd. Het verkwikkende goedje, geleverd mét injectiespuit, vindt gretig aftrek, vertelt eigenaar Fleur Kruyt in de rubriek Golfbrekers. -
PREMIUMKoken & Weten
Patat met minder koolhydraten: is dat echt gezonder of zijn het ‘papstaafjes’?
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is koolhydraatarme friet gezonder? -
Thuiswerkers bespied met gluurapparatuur: ‘Je zou je mensen ook gewoon kunnen vertrouwen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: gluurapparatuur. -
Koken & Weten
Is decaf (on)gezonder dan gewone koffie?
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is decaf koffie gezonder? -
PREMIUM
Beleggen in wijn? Zo ga je niet nat: ‘Een goed netwerk is essentieel’
Je houdt van wijn, kunt een zoete van een droge onderscheiden en hebt wat geld: dus waarom niet investeren in wijn? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeggen professionals. Hoe pak je het aan?
-
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan. -
Koken & eten
Gezonde maaltijden uit de airfryer? Deze diëtiste zegt dat het kan
In het zeer populaire alternatief voor de frituur, de airfryer, bakken veel mensen alleen frietjes. Maar je kunt er ook andere vetarme gerechten in bereiden, zegt de Amerikaanse diëtiste Dana Angelo White. Ze stelde een kookboek samen over gezond koken met de airfryer. -
PREMIUM
Zo voed je je kind financieel op: 'Het helpt om een zakgeldcontract op te stellen’
Praten over geld, het blijft ongemakkelijk. Zelfs met onze eigen kinderen. Ouders zitten dus vaak met vragen over zakgeld: wanneer ermee te beginnen, wanneer geef je ‘opslag’, wat kun je doen als je een samengesteld gezin hebt, en mogen grootouders ook een centje geven? Ouders hebben de meest uiteenlopende vragen, die we voorleggen aan zakgeldexpert Annelou Van Noort. ,,Het is belangrijk dat je luistert naar je buikgevoel.”