Een ei in plaats van ham: Voedingscentrum schrijft eetwissels voor
Het Voedingscentrum lanceert een nieuwe campagne. Met de zogenoemde Eetwissel wil het centrum mensen helpen gezonder te gaan eten en het milieu een handje helpen.
Het idee achter de Eetwissel is dat mensen grote veranderingen in een dieet moeilijk volhouden. Daarom is het verstandiger kleine stapjes te zetten richting de Schijf van Vijf (de richtlijnen voor een gezond eetpatroon), aldus het Voedingscentrum. ,,Wanneer iemand een kleine stap zet, dan geeft dat gelijk vertrouwen om het nog eens te doen. Zo’n klein stapje wordt ook sneller een nieuwe gewoonte.”
Bij een Eetwissel nemen mensen bijvoorbeeld een keer een glas water in plaats van cola of kiezen ze voor een volkorenbroodje en niet voor een wit bolletje. Of volkoren spaghetti in plaats van gewone en een banaan in plaats van ontbijtkoek.
De bijbehorende video over de Eetwissel is vanaf vandaag te zien als reclamespot op verschillende televisiezenders. Ook worden er video’s verspreid via sociale media.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De hete en droge zomer is goed nieuws voor wijnliefhebbers: Utrecht heeft straks échte stadswijn
Het warme, droge weer als gevolg van de klimaatverandering mag dan alle reden tot zorg geven, hier en daar vergroot het ook de kansen. Op het spoedig bottelen, bijvoorbeeld, van een lekkere Utrechtse stadswijn. Eentje die met een beetje geluk volgend jaar op de terrassen kan worden geschonken. -
PREMIUMKoken & Eten
Blijft bier beter in blik of in glas? En hoe tap je een perfecte pint? Expert geeft haar beste tips
Hoe tap je een perfect biertje? En als je geen tap hebt: hoe kan je je bier het best in een glas schenken zodat je een mooie schuimkraag krijgt? Waarom is een schuimkraag zo belangrijk?De Vlaamse biersommelier Sofie Vanrafelghem geeft de antwoorden op de Dag van het Bier. -
PREMIUMKoken & Eten
Als kind geen chips maar snoeptomaatjes krijgt van ouders, kan de dag van uitvinder Jos ‘niet meer stuk’
Als kind was hij bepaald niet van plan om in de voetsporen van zijn vader en grootvader te treden. Dat veranderde pas na de uitvinding van het snoeptomaatje. Een kleine twintig jaar na de presentatie van de ‘Tommie’ en met een pensioen dat steeds dichterbij komt, blikt Jos van Mil terug op een inmiddels al behoorlijk lang leven in de tuinbouw. -
PREMIUM
Waarom je wel en niet je huis zou moeten verhuren
Je kunt er een aardige bijverdienste aan hebben, maar het idee dat er vreemden in je bed slapen is voor jou misschien een stap te ver. De voors en tegens van je huis verhuren. -
wakker dier
Deze vijf campagnes zijn meest misleidend: ‘We doen dit om makers wakker te schudden’
Welk bedrijf maakt zich het meest schuldig aan misleidende uitspraken over dierenwelzijn? Wakker Dier heeft de kandidaten voor de jaarlijkse Liegebeestverkiezing 2022 bekendgemaakt. Mensen kunnen vanaf vandaag via de website van Wakker Dier stemmen.
-
PREMIUM
Acute kiespijn ’s nachts? Dan kan je zomaar een flinke rit staan te wachten
Acute kiespijn of tandpijn? Tand afgebroken of een kroon eruit gevallen? Door personeelsproblemen bij spoedartsen moet je voor hulp buiten de reguliere openingstijden van de tandarts regelmatig steeds verder rijden. Het overkwam René Heus uit Apeldoorn. ,,Naar Deventer? Kan dat niet gewoon in Apeldoorn?” -
Duurder tijdens levertijd: prijzen nieuwe auto’s blijven maar stijgen
Nieuwe auto’s zijn de afgelopen maanden rap duurder geworden, meldt dataleverancier Autotelex. Prijsverhogingen van vijf of zelfs tien procent zijn geen uitzondering en kunnen ook plaatsvinden ná het tekenen van het koopcontract. -
PREMIUM
Van oude aardappelen kun je topkwaliteit friet maken: ‘De fabriek geeft er zelfs de voorkeur aan’
Bij frietaardappelen gaat het tegenwoordig bijna als met suikerbieten. De fabriek wil ze op een vooraf bepaald tijdstip hebben. En dat kan zomaar een jaar na de oogst zijn.