Volledig scherm
Het zwarte broodje is doordrenkt met kaviaar en versierd met goud. © RV

Een hapje van deze exclusieve hamburger kost je bijna 1500 euro

Koken & etenEen hotel in de VS heeft een hamburger gemaakt voor een absurde prijs. De ‘Black Gold Burger’ is te koop voor bijna 1500 euro. Daarvoor krijg je een broodje versierd met goud, dat rijkelijk belegd is met de meest exclusieve ingrediënten. 

De super-de-luxe hamburger kun je alleen krijgen in de H Bar van het Post Oak Hotel in Houston, de grootste stad van Texas. Het hotel zegt geïnspireerd te zijn door de ‘gold rush’ die van Houston een van de grootste olieproducenten ter wereld maakte. Meer dan 5000 energiebedrijven hebben hun hoofdkwartier in de stad en olie zorgt er voor veel werkgelegenheid. Blijkbaar verdient men er ook goed.

De Black Gold Burger is belegd met meer dan 450 gram Wagyu A5-rundsvlees, speciaal overgevlogen uit Japan. Daarop liggen schijfjes gebakken foie-gras die zijn gekruid met onder meer zwarte truffels en truffelolie. Het zwarte broodje is doordrenkt met kaviaar en aan de bovenkant versierd met 24-karaats goud. De burger wordt geserveerd met handgesneden frietjes, ook versierd met eetbaar 24-karaats goud.

Om het helemaal af te maken, krijg je er ook een fles Dom Perignon champagne uit 2006 bij.

Volledig scherm
De hamburger wordt geserveerd met gouden frietjes en een fles Dom Perignon uit 2006. © RV

Deze milkshake van Serendipity 3 in New York past goed misschien wel net zo goed bij de gouden burger als champagne. Het bevat de beste ingrediënten uit de wereld en kost ‘maar’ 100 dollar:

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.