Een lekker glaasje water? Rijd niet naar de supermarkt, maar zet de kraan open
Wat zegt de wetenschapEen schoon glaasje water uit de kraan, het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar het is eerder een wonder, gezien de ligging van Nederland. Hoe werkt de zuivering?
Delen per e-mail
Nederland ligt op een niet erg gunstige plek voor het verkrijgen van water. ,,We zijn als het ware het afvoerputje van Europa’’, zegt watertechnoloog Doris van Halem (TU Delft). Ze legt uit hoe het komt dat wij desondanks zorgeloos water uit de kraan kunnen drinken.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
PREMIUM
Koken & Eten Eerste hulp bij kerstdiners in tijden van lockdown
Alsof het kerstdiner normaal gesproken al niet genoeg stress oplevert, krijgen we er dit jaar ook nog eens de pandemie erbij. Dat maakt boodschappen doen en een kerstmenu in elkaar draaien er niet bepaald makkelijker op. Daarom bij deze: eerste hulp bij kerstdiners in tijden van een lockdown. -
Eigen magazine voor Miljuschka Witzenhausen: ‘Droom die uitkomt’
Miljuschka Witzenhausen gaat een magazine maken. In de eenmalige editie deelt Miljuschka geheimen over cheesecakes, vertelt ze hoe je kinderen goed leert eten en verklapt ze eenvoudige recepten om na een drukke dag snel en lekker een maaltijd te bereiden. -
PREMIUM
Zo veranderen jouw arbeidsvoorwaarden in 2021
De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit thuiswerken. Dat heeft óók gevolgen voor ons loonstrookje en de secundaire arbeidsvoorwaarden die werkgevers willen bieden. Wat verandert er in 2021? En wat voor invloed heb je daar als werknemer zelf op? -
PREMIUM
Heb jij ook een ‘thuiswerkblaas’? Uroloog legt uit waarom je tijdens de lockdown vaker moet plassen
Sinds maart werken we meer dan ooit thuis. Een gek gevolg: we brengen ook vaker een bezoek aan het kleinste kamertje. Een kop koffie op? Hup, je moet al plassen. Uroloog Nele Toussaint licht toe waarom onze thuiswerkblaas zo gevoelig is, en wat je eraan kunt doen. ,,Wie maandenlang supersnel naar de wc gaat, is eigenlijk bezig z’n blaasspier verkeerd te trainen.”
-
eigen tuin eerst Tijd om de wilgen te knotten: zo doe je dat
Een geknotte boom ziet er prachtig uit. Als de grond niet bevroren is, kun je wilgen nu planten. En kortwieken. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt je op weg. -
PREMIUM
Koken & eten Met dit slimme bord krijgen kinderen tussen 4 en 8 jaar makkelijker hun groente binnen
Een grote groenteproducent ontwikkelde een slim bord dat kinderen helpt meer broccoli, erwtjes en witlof te eten. In het bord zijn vijf trucjes verwerkt. -
Koken & eten Deelnemers Heel Holland Bakt worstelen met een broodje in de knoop: ‘Wat een hel’
In de derde aflevering van bakshow Heel Holland Bakt krijgen de bakkers het zwaar te verduren. Een brioche blijkt een ingewikkelde puzzel en hoe maak je taartjes die patisserie-waardig zijn? Een zenuwachtige bakker doet het onverwachts heel goed en een goede bakker valt door de mand.