Als je saus inkookt, zit er nog meer smaak in.
Volledig scherm
Als je saus inkookt, zit er nog meer smaak in. © Shutterstock / Greoss

Een vollere smaak aan je saus? Pas dit trucje toe

Da's handigIn de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig geeft de kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: inkoken voor een vollere smaak.

3 reacties

  • Monique Bijker

    1 jaar geleden
    Zuur dus bijv citroen of mij secret thaise vissaus verdiept de smaak echt!
  • Rene van der Lende

    1 jaar geleden
    Een klontje roomboter als je gerecht klaar, ook in soep. Groente koken? Doe er een kwart of half groente bouillon blokje bij. Prei met vis? Blancheer stukken prei in boter en kook het gaar met een scheut vis bouillon (blokje of vloeibaar uit een potje) en water. Fenegriek op de broccoli roosjes, een klein snufje. Geeft het een aparte, ietwat grassige smaak. Vreemd, maar lekker. Zwarte peper (molen) geeft je eten een wat grondige smaak. Eigenlijk is deze peper niet zo scherp als witte peper.
  • Maarten le Noble

    1 jaar geleden
    Een scheutje kikkoman doet ook wonderen