Als je saus inkookt, zit er nog meer smaak in.
Volledig scherm
Als je saus inkookt, zit er nog meer smaak in. © Shutterstock / Greoss

Een vollere smaak aan je saus? Pas dit trucje toe

Da's handigIn de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig geeft de kok wekelijks tips die koken voor jou makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: inkoken voor een vollere smaak.

3 reacties

 • Monique Bijker

  2 weken geleden
  Zuur dus bijv citroen of mij secret thaise vissaus verdiept de smaak echt!
 • Ellen van Dijk

  2 weken geleden
  Een klontje roomboter als je gerecht klaar, ook in soep. Groente koken? Doe er een kwart of half groente bouillon blokje bij. Prei met vis? Blancheer stukken prei in boter en kook het gaar met een scheut vis bouillon (blokje of vloeibaar uit een potje) en water. Fenegriek op de broccoli roosjes, een klein snufje. Geeft het een aparte, ietwat grassige smaak. Vreemd, maar lekker. Zwarte peper (molen) geeft je eten een wat grondige smaak. Eigenlijk is deze peper niet zo scherp als witte peper.
 • Maarten le Noble

  2 weken geleden
  Een scheutje kikkoman doet ook wonderen
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”