Zoetjes zijn beter dan suiker vanwege de lage calorische waarde. Toch kun je ze beter niet nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Zoetjes zijn beter dan suiker vanwege de lage calorische waarde. Toch kun je ze beter niet nemen. © Shutterstock / HandmadePictures

Een zoetje in de koffie? Waarom je er beter niet aan kunt beginnen

Koken & etenVoor wie geen suiker wil of mag eten, kunnen zoetstoffen een handige vervanger zijn. Maar zijn die ‘zoetjes’ wel gezonder dan het echte spul? En hoeveel mag je er dagelijks van nemen?

6 reacties

 • Anoniem

  10 maanden geleden
  @Dolly J. de Groot. Zeg dat maar tegen diabetes type 1 patiënt. Die denkt er iets anders over .
 • Dolly J. de Groot

  10 maanden geleden
  Zoals alle onderzoeken uitwist blijkt gewoon de echte suiker nog steeds de beste zoetstof is.
 • Bob Verwer

  10 maanden geleden
  Ik ben sinds kort overgestapt naar Cyclamaten zoetjes en voorheen gebruikte ik Aspartaam van Canderel. Wist niet dat deze eigenlijk beter zijn. Maar zal zeker de aanbevolen hoeveelheid proberen niet te overschrijden. Dank voor deze uitleg hierover.
 • Krijger

  10 maanden geleden
  Tip van flip: knip eens met een kleine schaar een zoetje door de helft. Het geeft nagenoeg geen smaakverschil in zoetheid in je thee/koffie, eventuele bittere nasmaak heb je niet en het risico op een overdosering is kleiner.
 • Yvonne Bakker

  10 maanden geleden
  zolang ik al diabeet ben gebruik ik natrena, ik kan niet meer zonder ik gebruik ze in mijn koffie en thee ik zou niet meer anders willen ik ben niet te dik dus ik gebruik geen zoetjes om af te vallen.
 1. Hamburgerkoning Charles sluit met pijn in het hart weer de deuren: ‘Hé, ik ben gastheer... geen arts’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hamburger­ko­ning Charles sluit met pijn in het hart weer de deuren: ‘Hé, ik ben gastheer... geen arts’

  Wie wil genieten van de fameuze hamburgers van Charlie’s Burgers in Amersfoort of Bistro33 in Soest moet voorlopig de telefoon pakken om de bestelling af te halen of te laten bezorgen. Eigenaar Charles Grey heeft uit ongenoegen met de wéér strengere coronamaatregelen besloten zijn tenten dicht te gooien. ,,Ik wil niemands medische geschiedenis weten. Ik ben gastheer, geen arts.’’