anp
Volledig scherm
© anp

Eerste Ethiopische avocado’s onderweg naar Nederland

Koken & EtenNederland importeert avocado’s uit tientallen landen, waaronder Peru, Chili, Zuid-Afrika en Mexico. Inmiddels zijn ook de eerste avocado’s uit Ethiopië onderweg naar Europa. 

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Weet wat je eet: waarom wordt 90 procent van onze noordzeegarnalen in Marokko gepeld?
  PREMIUM
  koken & eten

  Weet wat je eet: waarom wordt 90 procent van onze noordzee­gar­na­len in Marokko gepeld?

  Oostende–Tanger–Oostende: die absurde reis, zo’n 4600 kilometer in vogelvlucht, maken ongepelde noordzeegarnalen om als gepelde exemplaren op je bord te kunnen belanden. Zij aan zij in een immense fabriekshal pellen Marokkaanse vrouwen tot 1,5 kilo garnalen per uur. Hoe is Tanger ‘hét zenuwcentrum van de garnalenverwerking’ geworden? Hoe blijft dat rendabel? En vooral: blijven de garnalen zo nog wel lekker?