Volledig scherm
PREMIUM
Loek van Thiel, eigenaar van restaurant Piet de Leeuw. © Erik Smits

Eigenaar biefstukkenrestaurant: ‘Dat gezeik over die paarden heeft pijn gedaan’

Koken & etenBiefstukkenkoning Piet de Leeuw bestaat zeventig jaar. Wat begon als biljartcafé werd een begrip in Amsterdam. Eigenaar Loek van Thiel (69): ,,Prins Maurits ging zitten en deed zijn schoenen uit.’’

Het was een mooi feest, vorige maand. Zeventig jaar Piet de Leeuw, de biefstukkenkoning in het Amsterdamse centrum. Statafels op de stoep van de Noorderstraat, twee grote parasols, een volle haringkar en een biertap van huisleverancier Heineken. Een mannetje of honderd, tweehonderd in het smalle straatje. 

,,Gewoon gedaan’’, zegt eigenaar Loek van Thiel. Niet dat hij het niet heeft geprobeerd, toestemming vragen bij de gemeente. Maar ja.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.