Volledig scherm
PREMIUM
Biersommelier Fiona de Lange. © copyright Marc Bolsius

'Elf uur 's ochtends is de beste tijd voor een goede slok bier'

Fiona de Lange heeft misschien wel het mooiste beroep van de wereld. Ze is voor haar werk de hele dag met bier bezig. Een dag per week staat voor haar het proeven centraal.

Vrouwen houden best van bitter bier. En bier past beter bij een diner dan wijn, want het heeft meer ingrediënten. Fiona de Lange uit Sint-Michielsgestel maakt korte metten met vooroordelen over bier. Ze was al zytholoog (een kenner van brouwtechnieken en aroma's) en biersommelier, en sinds kort heeft ze ook haar titel cicerone op zak. Een cicerone bezit alle kennis over biertaps, tappen en serveren.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.