Eatertainment
Volledig scherm
© Eatertainment

Er zijn volop mosselen: hoe eet jij ze het liefst?

Koken & etenEr zijn weer volop mosselen verkrijgbaar en dat betekent dat de populaire schelpen weer in kilo's de keuken in komen. Eatertainment deelt vier recepten: een klassieke met witte wijnsaus en drie manieren die je wellicht nog niet hebt geprobeerd.

  1. Mosselseizoen geopend in Yerseke: tien weetjes over het zwarte goud
    PREMIUM

    Mosselsei­zoen geopend in Yerseke: tien weetjes over het zwarte goud

    Restaurants serveren ze al een week, maar vandaag begint het officiële seizoen voor op de bodem gekweekte mosselen. Uiteraard in Yerseke, het epicentrum van de mosselsector. Voetbalanalist, ambassadeur van de Zeeuwse mossel en zelfverklaarde smulpaap Jan Boskamp is uiteraard van de partij. Hij lust ze zelfs rauw. Maar wat is het beste recept voor mosselen, wat kosten ze en waar kun je ze kopen? Tien weetjes over het zwarte goud.