Sylvana de Backer in haar keuken. Ze bereidt akar teratai. Het recept voor deze Indonesische snack staat in haar nieuwe boek.
Volledig scherm
PREMIUM
Sylvana de Backer in haar keuken. Ze bereidt akar teratai. Het recept voor deze Indonesische snack staat in haar nieuwe boek. © ricardo smit

Ervaringsdeskundige Sylvana tipt: voel je je niet goed, duik dan lekker de keuken in

Weg met de pakjes, zakjes en potjes kant-en-klare kruidenpasta's en -mixen. Ga voor vers. Kook, proef en verwonder. Dat is de boodschap van Sylvana de Backer. Ze schreef opnieuw een boek. Over hoe een maaltijd bereiden meer is dan koken alleen. ,,Ik merkte dat ik in de keuken pas kon rouwen om mijn overleden dierbaren.”

  1. Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’
    PREMIUM

    Tien jaar lang elke week een andere kaas: ‘Blijf niet hangen in de gedachte dat de kaas stinkt’

    Of de kaas nou stinkt, rot, het zuur van maden bevatten, keihard of juist zacht is, de komende tien jaar verrast de Rotterdamse wijnbar Walsjérôt haar gasten elke week met een nieuwe kaas uit alle uithoeken van de wereld. Dat is de belofte van eigenaar Jelle Stelpstra die zijn vorige week voltooide kaascursus met zijn klanten wil delen. ,,Kazen zijn vaak oude producten met een verhaal.’’