Volledig scherm
© Shutterstock

Eten of de trein halen? Met deze nieuwe app hoef je niet te kiezen

Snel een koffie of broodje halen op het station zit er vaak niet in. Je moet eerst in de rij staan en vervolgens nog haasten om je aansluiting te halen. Een nieuwe app brengt daar verandering in.

Het principe van de Foodsy-app is simpel: je plaatst van tevoren je bestelling en de winkel zal je bestelling op de door jou gewenste tijd klaar zetten. Je betaalt vooraf via iDeal, PayPal, creditcard of het eigen Foodsy Easypay. Je hoeft dus alleen maar binnen te lopen, je koffie of broodje op te halen en je kunt door naar de trein. De app was sinds november al te gebruiken op stations Amsterdam Bijlmer-Arena en Amsterdam-Zuid, maar daar zijn nu ook de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Den Haag Centraal en Deurne bijgekomen.

Salsa Shop, New York Pizza, Urban Salad doen al mee. Vanaf september zijn ook Julia's en The Döner Company in de app te vinden. De winkels betalen hiervoor een commissie per bestelling; een enquête liet eerder zien dat dertig procent van de treinreizigers aangaf meer te zullen consumeren als hun bestelling op het gewenste moment klaar zou staan.

Het doel is om uiteindelijk een dekking van 80 procent van de winkels op alle stations te bereiken.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.