Volledig scherm
De gebonden frikandellensoep van Pannenkoekenhuis De Boswachter uit Vierhouten. © Eigen foto

Even wat anders: Frikandellensoep in pannenkoekenhuis

,,Als snack is ie lekker, dus waarom niet als soep?" dacht chefkok Martin van Pannenkoekenhuis De Boswachter in Vierhouten. En dus staat er nu frikandellensoep op de kaart.

Pardon? ,,Ja, dat horen we meer", zegt eigenaresse Yvonne Vestering. ,,Mensen kijken eerst wat vreemd op, maar willen hem dan toch proberen. En hij smaakt best lekker." De soep wordt gemaakt van frikandellen. ,,Ze worden eerst gekookt, dan gepureerd, dan wordt de soep gebonden en ter garnering zit er frikandellenchips op."

Vestering vindt het zelf niet zo apart. ,,Rond Sinterklaas hebben we vaak een speculaassoep op de kaart staan. We hebben al eens een bokbiersoep gemaakt en ook wel eens van een Mexicaanse pannenkoek soep gemaakt. Eigenlijk kun je overal wel soep van maken. We vinden het leuk om af en toe net iets anders te doen."

De frikandellensoep staat in elk geval de komende weken op de kaart in het Veluwse pannenkoekenhuis.