Volledig scherm
De gebonden frikandellensoep van Pannenkoekenhuis De Boswachter uit Vierhouten. © Eigen foto

Even wat anders: Frikandellensoep in pannenkoekenhuis

,,Als snack is ie lekker, dus waarom niet als soep?" dacht chefkok Martin van Pannenkoekenhuis De Boswachter in Vierhouten. En dus staat er nu frikandellensoep op de kaart.

Pardon? ,,Ja, dat horen we meer", zegt eigenaresse Yvonne Vestering. ,,Mensen kijken eerst wat vreemd op, maar willen hem dan toch proberen. En hij smaakt best lekker." De soep wordt gemaakt van frikandellen. ,,Ze worden eerst gekookt, dan gepureerd, dan wordt de soep gebonden en ter garnering zit er frikandellenchips op."

Vestering vindt het zelf niet zo apart. ,,Rond Sinterklaas hebben we vaak een speculaassoep op de kaart staan. We hebben al eens een bokbiersoep gemaakt en ook wel eens van een Mexicaanse pannenkoek soep gemaakt. Eigenlijk kun je overal wel soep van maken. We vinden het leuk om af en toe net iets anders te doen."

De frikandellensoep staat in elk geval de komende weken op de kaart in het Veluwse pannenkoekenhuis. 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.