Volledig scherm

Falafelsalade met couscous

Salade in de winter is niet altijd een succes, zo koud! Maar probeer deze lekkere falafelsalade eens. Het fijne (en handige) is dat je deze salade zowel warm als koud kunt eten. Gooi restjes dus niet weg. Deze kun je de volgende dag goed meenemen naar je werk. 

Ingrediënten (voor 2-3 personen): 
- 150 gram couscous
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode paprika, in 4 stukken
- 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
- 200 gram falafelballetjes
- 3 eetlepels hummus
- paprikapoeder
- 2 eetlepels kikkererwten
- 1 eetlepel extra vergine olijfolie
- Zout en peper

Bereidingswijze (15 minuten + 30 minuten oventijd): 
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor op 220 ºC (grillstand indien mogelijk) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de courgette, tomaatjes en paprika (met vel naar boven) over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verwarm dit 30 minuten in de oven.
- Bak de falafelballetjes in een koekenpan met olijfolie om en om aan.
- Na 30 minuten in de oven is het vel van de paprika zwartgeblakerd. Stop de stukken paprika 10 minuutjes in een afgesloten plastic zakje. Hierna kun je het vel er gemakkelijk aftrekken. Snijd de stukken paprika in repen.
- Meng de couscous met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten er door en verdeel het mengsel over de borden. Leg de falafel er op en top dit af met een eetlepel van de hummus. Bestrooi de falafel salade tot slot met paprikapoeder en kikkererwten.

Tip: heb je minder tijd? Dan kun je de groenten ook even aanbakken in de koekenpan, in dat geval ontvel je de paprika niet.

Eet smakelijk!

Dit recept komt van de blog 'Brenda kookt'

Ben je benieuwd naar andere recepten van Brenda? Klik dan hier.

Volledig scherm
© Lief Klein Geluk Fotografie
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.