Volledig scherm
© Delish

Fan van augurk? Dan is deze wodka iets voor jou

Wodka is wellicht het populairste shotje tijdens het stappen. Dat zorgt ervoor dat de laatste paar maanden  verschillende smaken van de alcoholische versnapering op de markt zijn gekomen. Na de wodka met gezouten karamel is er nu ook augurkenwodka. 

In Amerika zijn augurken met whiskey al een ding. Maar nu heeft Marty Lloyd, de directeur van 'Chillend Dills Vodka' een nieuwe variant bedacht. Het idee kwam voort uit een vakantie in Florida toen hij shotjes wodka met augurkensap aan het drinken was samen met zijn vader. Toen stelde zijn vader voor om die twee smaken te combineren in een fles en dit werd een mega hit.

Het maken van augurkenwodka is niet moeilijk, het kan namelijk heel makkelijk thuis gedaan worden. Je neemt een fles wodka en doet daar augurken in. De augurken moeten in een soort groot theezakje zodat het drankje niet troebel wordt. Dan wordt er augurkensap toegevoegd aan de wodka en een beetje zout. Laat het drankje een paar dagen intrekken en je kunt genieten van je eigen augurken wodka. 

Wij weten niet of we het aan zouden durven. Één ding is zeker: de smaak is wel heel apart.

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle hacks en makkelijke recepten.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen