Volledig scherm
© Remko Kraaijeveld

Februari: Jord Althuizen helpt je de winter door met deze recepten

Terwijl er buiten regelmatig een koude wind waait, zitten wij binnen bij de openhaard. Maar ook in de winter blijft die barbecue in de tuin lonken. Daarom combineren wij het beste van twee werelden in februari door zo min mogelijk naar buiten te gaan, maar toch zo lekker mogelijk te eten. Van winterbarbecue gerechten uit de tuin tot verwenmaaltijden voor een avondje bankhangen. Jord helpt je de winter door. 

Over Jord Althuizen

Jord ging na zijn studie aan de Hogere Hotelschool direct van start in binnen- en buitenland waar hij diverse facetten van de gastvrijheidssector verkende. Zo deed hij ervaring op als chef-kok, restaurantmanager, conceptontwikkelaar en redacteur van Food Inspiration. In 2013 startte hij als zelfstandig ondernemer. Al snel ontstond Smokey Goodness, een concept waarmee hij kwalitatieve barbecue op de kaart zet, The Rough Kitchen (Scheveningen en Amsterdam) en Black Smoke (Antwerpen). Hij is de auteur van bestsellers Smokey Goodness 1 en 2 en maakt periodiek een optreden in TV-programma’s als jurylid in Grillmasters (RTL4) of gast in Keuringsdienst van Waarde en Pauw. 

We zijn de week gestart met chipotle honing kip kebabs, gevolgd door bacon basilicum gamba's en hartige tortellini-spinazie soep. Haal de zomer in huis met een citrus gevulde zeebaars of geniet van vegetarische hamburgers

Test je kennis over Jord Althuizen en barbecuen door middel van De Grote Barbecue Quiz en maak kans op Jords nieuwe boek: Smokey Goodness III. 

Volledig scherm
© VBK Media