Feestelijk bakken: Carrotcake

VideoEen carrotcake is een kruidige taart die heel goed bij het frisse winterweer past. De taart is niet zo gezond als de naam doet vermoeden. Het is vooral heel lekker. 

Ingrediënten: 
- 400 g walnoten
- 340 g wortel
- 260 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- Zout
- 4 eieren
- 260 g suiker
- 1 tl kaneelpoeder
- 240 ml zonnebloemolie

Roomkaasfrosting
- 60 g roomboter
- 230 g roomkaas op kamertemperatuur
- 230 g poedersuiker

Bereidingswijze: 
- Verwarm de oven voor 180ºC.
- Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier.
- Schil en rasp de wortel. Meng de bloem met het bakpoeder, en het zout. Klop de eieren met de suiker en het kaneelpoeder luchtig. Meng het bloemmengsel en de olie erdoor en meng tot een glad beslag. Spatel de geraspte wortel en de helft van de walnoten erdoor.
- Verdeel het beslag over de taartpan. Bak de carrotcake in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.
- Meng voor de roomkaasfrosting de boter, roomkaas en poedersuiker en roer luchtig tot een egale frosting. Verdeel de frosting over carrotcake. Decoreer met de tweede helft walnoten.

Volledig scherm
© 24Kitchen
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.