Feestelijk bakken: Cheesecake

VideoCheesecake, wie lust het niet? De romige vulling en crunchy bodem zijn moeilijk te weerstaan en het leuke is: je kunt er eindeloos mee variëren. Patissier Hidde de Brabander maakt deze keer een frambozen cheesecake. 

Ingrediënten: 
Koekbodem
- 30 g amandelmeel
- 75 g volkoren biscuits
- 40 g boter

Roomkaasvulling
- 1 el zure room
- 25 ml slagroom
- 300 g roomkaas
- 2 eieren
- 100 g suiker
- 1 tl limoensap
- 1 tl limoenrasp
- 300 g frambozen
- 100 g witte chocolade

Bereidingswijze: 
- Verwarm de oven voor op 170 °C en zet onderin een ovenschaal met water.
- Meng de koekkruim, amandelmeel en boter. Druk aan in de met bakpapier beklede springvormen.
- Roer de roomkaas glad.
- Meng de suiker door de roomkaas.
- Klop met de hand de eieren, room, sour cream, limoensap en -rasp door de roomkaas.
- Stort op de koekbodem. Bak 30 à 35 minuten op 170 °C.
- Laat helemaal buiten de koelkast afkoelen en zet dan 3 uur in de koelkast.
- Los de taart uit de vorm en garneer met geraspte witte chocolade, frambozen en limoenrasp.

Benieuwd naar andere bakgerechten die je thuis kunt maken? In de onderstaande video's deelt patissier Hidde de Brabander nog meer recepten. 

Volledig scherm
  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.