PREMIUM
Foodtrucks: alleen de sterke en creatieve ondernemers blijven over
Koken & etenDe coronapandemie hakt er bij veel ondernemers stevig in. De foodtruckbranche lag bij gebrek aan evenementen maanden stil en de omzet liep terug tot nul. Toch geven veel ondernemers niet op. Sterker nog: er komen nog altijd nieuwe bij.
Er zijn nog steeds ondernemers die nu denken: laat ik eens met een foodtruck beginnen. Ook al vervielen vrijwel alle evenementen de afgelopen maanden, het aantal oprichtingen van eetgelegenheden, waaronder foodtrucks vallen, bedroeg in het tweede kwartaal van 2020 toch nog 560. Een jaar eerder was dit 690.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Solliciteren met TikTok-video? Het kan bij deze supermarkt
Bij supermarktketen Dirk kun je vanaf vandaag solliciteren met een TikTok-video. Hiermee is Dirk in Nederland de eerste werkgever die het platform inzet bij de sollicitatieprocedure. -
5
Werk jij liever thuis omdat je daar productiever bent? ‘Gaat om meer dan je to-dolijst afstrepen’
Een goede verstandhouding met collega’s, leidinggevenden of klanten maakt je werkdag niet alleen plezieriger, maar zorgt er ook voor dat je meer gedaan krijgt. Mirjam Wiersma, auteur van twee boeken over zakelijk flirten, vertelt hoe je jezelf op de kaart zet en mooie relaties opbouwt met anderen. Deze keer: een intern netwerk. -
2
Zo zet je gezichtsherkenning en vingerafdrukscanner van je telefoon snel uit
Je smartphone ontgrendelen met je gezicht of vingerafdruk klinkt veilig, maar in geval van nood kan het juist een beveiligingsrisico zijn. Iemand kan onder dwang je gezicht scannen of onopgemerkt je vingerafdruk bemachtigen. Gelukkig kun je dit voorkomen. -
Energierekening
Ad: ‘Ik heb zelf ventilatoren onder de radiator geklikt voor optimale verwarming’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ad Voermans (66) uit Rijen, bij Breda. -
Koken & Eten
Dit zijn vijf overheerlijke aspergegerechten voor Hemelvaartsdag
Op Hemelvaartsdag is het goed asperges eten. Ze zijn nu zelfs lekkerder dan toen het seizoen begon, omdat de groente beter smaakt na een paar warme dagen. Hier zijn vijf gerechten waarin het witte goud uitstekend tot zijn recht komt.
-
PREMIUMvoor jou geproefd
Groentechips: is het een goed alternatief voor een gewoon chippie?
Groentechips lijken gezond. Er zit immers groente in, toch? Maar is dat wel echt zo? En voor welke fiets je nét dat blokje om? We trekken vijf zakken open en laten ons deskundige, driekoppig panel testen op kraak en smaak. -
Koken & eten
Sushi-restaurant van piepjonge chef Kit (23): beton, hippe muziek en géén dresscode
In 2018 verwierf de toen 21-jarige Thaise student Kitsanin ‘Kit’ Thanyakulsajja bekendheid door hoogwaardige sushi te bereiden in zijn Amsterdamse studentenkamer. Hierna volgde een pop-uprestaurant in hotel The Dylan. Zijn derde restaurant Undercover opent half oktober voor publiek. -
PREMIUM
Nico en Michael kweken vissen in mini-zee in een loods: helft is om te eten, andere helft gaat in echte zee
De aanloop kende wat vertraging, maar binnenkort moeten dan toch de eerste tarbotjes rondzwemmen in zeevissenkwekerij Blue Linked in Zuid-Holland. In het afgelopen jaar werkten Michael Laterveer en Nico Leeuwenstein gestaag verder aan hun project en de eerste bassins worden nu gevuld.