Fransman achter Instagram-hit Daily Dutch Lunch: ‘Frikandel met discodip favoriet’
Koken & EtenKen je die mop van een Fransman die een Nederlandse bedrijfskantine binnenliep? Die werd een hit op Instagram! De man achter de pagina Daily Dutch Lunch blijft liever anoniem, maar de foto's op het account met ruim 14.000 volgers spreken boekdelen.
Delen per e-mail
Op de Instagrampagina van Daily Dutch Lunch stikt het van de bolletjes kaas met boter, knakworst en speculaas op brood. De verbazing was dan ook groot toen bleek dat er geen Nederlander schuilging achter de selectie niet-gestileerde foto's van Hollandse lunches, maar een Fransman. ,,Het begon allemaal toen ik een paar jaar geleden in Nederland woonde", vertelt hij. ,,Ik liep een bedrijfskantine binnen en stond versteld van de maaltijden die daar werden aangeboden.”
Tekst loopt door onder de foto
Grap
Stiekem schoot hij wat foto's van de gevulde dienbladen en stuurde ze voor de grap naar vrienden. ,,Die lachten zich kapot en zeiden dat ik hier een Instagrampagina van moest maken”, vertelt hij hierover. ,,Dat was drie jaar geleden. Inmiddels krijg ik iedere dag tussen de tien en vijftien lunchfoto's binnen van volgers. De meeste deel ik als een Instagram Story, maar de leukste van de dag plaats ik als een apart bericht op de pagina zelf.”
Zo’n 60 procent van zijn ruim 14.000 volgers is Nederlands, verder bestaat zijn publiek vooral uit expats die in Nederland wonen. Dat er totaal geen waarde wordt gehecht aan hoe mooi de foto's zijn, draagt volgens hem deels bij aan het succes van Daily Dutch Lunch. ,,Dat is wel een factor die meespeelt”, zegt hij. ,,Ik krijg veel enthousiaste berichtjes en foto’s binnen van volgers. Zij snappen de grap en weten dat alles met een knipoog wordt geplaatst.” Een mooi geroosterd broodje met avocado zal je dus ook zeker niet snel op de pagina terugzien. ,,Dat is nou niet bepaald een Nederlandse lunch.”
Artikel gaat verder onder de foto van de croissant met vis en uitjes
Discodel en viscroissant
De discodel is volgens hem de beste lunch die hij ooit toegestuurd kreeg. ,,Ik weet niet eens precies wat het is. Een frikandel met een soort gekleurde hagelslag?” Ook de croissant met vis en uitjes kon hij wel waarderen. ,,Die combinatie was als Fransman natuurlijk wel een hele schok voor mij”, vertelt hij lachend. Een recept dat hij nog graag eens zelf wil proberen is de Nederlandse burrito, die hij toegestuurd kreeg van Bassjackers dj Marlon Flohr. ,,Dat is een burrito met frikandellen en friet”, legt hij uit. ,,Die staat zeker nog op mijn verlanglijstje.”
Inmiddels woont de man achter Daily Dutch Lunch weer in Frankrijk. Welke Nederlandse lunches moet hij daardoor missen? ,,De meeste opties die jullie hebben zijn wat saai, maar de broodjes kroket mis ik wel”, vertelt hij. ,,En ook de poffertjes. Of tellen die niet als lunch?” Van de glazen melk en broodjes hagelslag in de middag heeft hij nooit iets gesnapt. ,,Dat kan echt niet. Dat is in Frankrijk alleen maar toegestaan bij het ontbijt.”
Ondanks dat hij weer in het buitenland woont, is de Daily Dutch Lunch-oprichter er niet bang voor dat het account opdroogt. ,,Ik krijg gelukkig nog iedere dag genoeg foto’s binnen, dus zolang dat gebeurt ga ik er gewoon mee door.”
Meer zien? Bekijk hier video’s over koken en eten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Fijn Spul Dit zijn de favoriete hebbedingen van Herman den Blijker: ‘Deze olie heelt snijwondjes snel’
De favoriete hebbedingen van chef-kok, horeca-ondernemer en televisiepersoonlijkheid Herman den Blijker (62). Hij is elke dinsdagavond te zien in Crisis in de Tent (SBS6, 21.30), waarin hij met Annemarie van Gaal noodlijdende restaurants helpt te overleven. -
Horeca blij dat avondklok niet geldt voor maaltijdbezorgers
De horecabranche is blij dat maaltijdbezorgers uitgezonderd worden van de door het kabinet beoogde avondklok. Dat laat voorzitter Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten. Hij hoopt daarbij dat de aanscherping van de maatregelen het mogelijk maakt dat de regels snel weer versoepeld kunnen worden. -
PREMIUM
Nieuwe opleiding moet voor meer jonge truckers zorgen: ‘Muziek aan en knallen’
Waar zijn ze toch, die vrachtwagenchauffeurs? Omdat er veel vraag is naar nieuwe handjes aan het stuur in de cabine, start een mbo-school in Alphen aan den Rijn een nieuwe opleiding. Die moet jongeren die dromen van een leven op de weg al jong helpen aan een groot rijbewijs. ,,Je helpt mensen, rijdt rond. Muziek aan, lekker knallen.” -
Goeievraag.nl Met deze tip van de pro zet jij je lepel volgende keer ook rechtop in je erwtensoep
Erwtensoep wordt in de winter doorgaans zo dik gegeten dat het meer op pap lijkt dan op soep. Maar hoe zorg je er nu voor dat je erwtensoep een dikke structuur krijgt? Uit de zoekopdrachten op Goeievraag.nl blijkt dat veel mensen zich dat afvragen. Meervoudig wereldkampioen snert koken Ineke Hoeksema geeft antwoord. -
Rugzaktoeriste uit restaurant gezet vanwege outfit: ‘Wat is hier mis mee?’
Een Italiaanse rugzaktoeriste kreeg een weinig flatterende boodschap te horen toen ze plaats nam in een restaurant in Australië. ,,Je outfit is te onthullend.” De serveerster verplichtte Martina Corradi zelfs om haar spullen te pakken en te vertrekken. De jongedame liet het daar echter niet bij en deed haar beklag op Facebook. Met resultaat, want plots bleek het topje in kwestie geen probleem meer. Er volgden excuses en Martina mag nu met haar vriend gratis komen dineren.
-
Dubbel zoveel supermarkten open op nieuwjaarsdag met oog op coronavirus
Dit jaar zijn op nieuwjaarsdag ruim twee keer zoveel supermarkten open als vorig jaar. Maar liefst 40 procent van alle supermarkten opent de deuren, zo blijkt uit cijfers van Openingstijden.nl. -
Koken & eten Fit met Pascale Naessens: 'Ik heb geen moment honger gehad, maar voelde me wel fitter’
Duizenden lezers van deze site deden mee aan de Pascale Naessens-challenge de afgelopen anderhalve week. De kookboekschrijfster deelde tien dagen lang drie recepten per dag. De recepten bevatten geen snelle koolhydraten, maar wél rijke producten. Vier deelnemers delen hun ervaringen. -
Mercedes-Benz EQA: elektrisch ‘instapmodel’ kost 49.995 euro en haalt ‘straks meer dan 500 kilometer’
Ook Mercedes-Benz meldt zich op het strijdveld vol compacte elektrische auto’s. De nieuwe EQA is de ‘batterijbroer’ van de bestaande GLA: hij komt al in de lente, kost minimaal 49.995 euro en krijgt later ‘een speciale versie die meer dan 500 kilometer per laadbeurt haalt’.