PREMIUM
Friezen zijn echte zoetekauwen: zo maak je Fryske dúmkes
Nu we onze smaakpapillen niet meer en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met culinair journalist Laura de Grave in misschien wel de zoetste provincie van Nederland: Friesland.
Delen per e-mail
‘Friezen zijn echte zoetekauwen’’, meent De Grave. ,,Met name bij de koffie komt er iets zoets op tafel. Mijn oma komt uit Friesland. Bij een bezoek kregen we standaard Oranjekoek. Als wij daarna terugreden naar Limburg, kregen we suikerbrood mee voor onderweg. Heerlijk, maar als kind aten we natuurlijk veel te veel zoetigheid aan het begin van de autorit.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMhalen & brengen
Het is dringen voor de deur van le Toko: ‘Vanaf het eerste uur is het hier al een gekkenhuis’
Andrea miste een Indonesisch afhaalrestaurantje in haar dorp. Niet veel later heeft ze zelf een mini-keten met le Toko’s opgezet en opende de eerste franchise in Westland. Ze staan er te dringen voor de deur. -
PREMIUMKoken & eten
Het lekkerste dat Zuid-Holland te bieden heeft: stroopwafels, kaas en... sojasaus
Nu we onze smaakpapillen niet en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met culinair journalist Laura de Grave in Zuid-Holland. In september verschijnt haar nieuwe kookboek Lekker lokaal. -
PREMIUMStreekproduct
Het beste van Drenthe: zo maak je zelf knapperige kniepertjes
Nu we onze smaakpapillen niet meer en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met culinair journalist Laura de Grave in Drenthe. -
Nieuw initiatief gaat nepnieuws bestrijden met actuele feitenchecks
Nederlanders kunnen vanaf donderdag op één plek terecht voor actuele feitenchecks op het nieuws, bijvoorbeeld op het gebied van corona. De nieuwe The Fact Club is een initiatief van Vereniging De Publieke Zaak en de Universiteit Leiden. -
Superbespaarders
Emma (25) redt het met 78 euro aan boodschappen per maand: ‘Ik eet graag linzensoep’
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? Elke week laten we hier een superbespaarder aan het woord. Deze keer: Emma Mouthaan (25) studeert nog en belegt wat ze overhoudt om vroeg met pensioen te kunnen.
-
PREMIUM
Consument gaat steeds vaker rechtstreeks naar de boer: ‘Veel lekkerder dan van de supermarkt’
Rechtstreeks kopen bij de boer wordt populairder. Op het boerenerf verschijnen steeds meer verkooppunten waar ‘stedelingen’ maar wat graag een flesje melk tappen, een bos rozen uit de automaat trekken en een praatje maken met de boerin in de landwinkel. Maar of het boeren echt veel oplevert? -
‘Onze dochter was de redding voor de postnatale depressie van mijn vrouw’
Blijdschap, dankbaarheid trots: een nieuwe baby staat meestal synoniem aan een blije ervaring. Maar wat als jouw partner dat anders ervaart? Angst en somberheid horen ook bij het moederschap, maar daar praten we liever niet over. -
PREMIUM
Het lekkerste van Gelderland: kersen, worst en het favoriete koekje van Roald Dahl
Nu we onze smaakpapillen niet meer en masse in warme oorden kunnen verwennen, gaan we op culinaire reis door Nederland. Deze week zijn we met Laura de Grave in Gelderland. De culinaire journalist schreef onder meer Nederland Kookboek en werkt aan het kookboek Lekker lokaal.