Volledig scherm

Frisse Start: als je minder wil snoepen, kun je het beste ontbijten met?

In de maand januari maken we een Frisse Start. Hierbij willen we bewuster eten, maar vooral blijven genieten. Test je kennis over voeding door onze Frisse Start-quizvragen te beantwoorden. Vandaag: als je minder wil snoepen, kun je dan beter ontbijten met een witte boterham met kipfilet en margarine, een bakje havermout met halfvolle melk en een ½ banaan of niets?

Het juiste antwoord is: een bakje havermout met halfvolle melk en een ½ banaan. We snoepen vaak op momenten dat we trek hebben en we geen verzadigd gevoel hebben. Als je ontbijt met een bakje havermout met banaan, heb je lange tijd een verzadigd gevoel. Langer, dan wanneer je een witte boterham eet, gemaakt van bloem (en dus niet volkoren meel). 

Niet ontbijten is slecht voor je; je lichaam maakt dan gebruik van reserves en gaat snel in overlevingsstand, en zoekt tegelijkertijd naar alles waar je snel energie van krijgt. Denk hierbij aan suikers, zoals in snoep. 

In samenwerking met 24Kitchen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.