Volledig scherm

Frisse Start: heb je dagelijks vlees nodig om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen?

In de maand januari maken we een Frisse Start. Hierbij willen we bewuster eten, maar vooral blijven genieten. Test je kennis over voeding door onze Frisse Start-quizvragen te beantwoorden. Vandaag: is het waar dat je dagelijks vlees nodig hebt om je dagelijks aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen?

We hebben lang gedacht dat het noodzakelijk is om dagelijks vlees te eten om te voldoen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voedingsstoffen. Dit is echter niet het geval, omdat je veel voedingsstoffen uit vlees ook uit andere producten kan halen. Hierbij gaat het met name om de vitaminen B1 en B12, maar ook ijzer en eiwit. 

Deze voedingsstoffen (of een deel daarvan) haal je ook uit eieren, sommige vleesvervangers, peulvruchten, sojaproducten (zoals soja, tofu en tempé) noten, pinda’s en pitten. Let wel op: Vitamine B12 zit van nature niet in deze producten, maar wordt soms wel toegevoegd. 

In samenwerking met 24Kitchen.

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.