Volledig scherm

Frisse Start: is minder vlees eten goed voor het milieu?

In de maand januari maken we een Frisse Start. Hierbij willen we bewuster eten, maar vooral blijven genieten. Test je kennis over voeding door onze Frisse Start-quizvragen te beantwoorden. Vandaag: minder vlees eten, heeft dit voordelen voor het milieu?

In Nederland gaat er jaarlijks een flinke berg vlees doorheen. Per jaar eten we gemiddeld zo’n 47 kilo vlees per persoon. Dit is ruim twee keer zoveel als 50 jaar geleden. Daarnaast exporteren we ook veel vlees (driekwart van het vlees gaat naar het buitenland). De enorme hoeveelheid vlees die jaarlijks wordt geproduceerd, heeft gevolgen voor het milieu. 

Wereldwijd is 55 procent van alle uitstoot van broeikasgassen gerelateerd aan dierlijke producten. Ook verbruikt de veehouderij veel water en neemt het veel ruimte in beslag. Het is lastig voor de vleeseters onder ons, maar wat het milieu betreft zouden een paar biefstukjes, kippetjes en spekjes minder geen kwaad kunnen. 

In samenwerking met 24Kitchen.