Volledig scherm

Frisse Start: welk brood vult het langst?

In de maand januari maken we een Frisse Start. Hierbij willen we bewuster eten, maar vooral blijven genieten. Test je kennis over voeding door onze Frisse Start-quizvragen te beantwoorden. Vandaag: wat vult het langst? Spelt-, volkoren- of bruin brood?

Het goede antwoord: volkorenbrood. Volkorenbrood wordt gemaakt van volkoren meel (van bijvoorbeeld tarwe, rogge of spelt) en bevat de volledige (vermalen) graankorrels en dus de oorspronkelijke verhouding meelkern, kiem en zemel. 

Bruin brood wordt (meestal) gemaakt van een mix van witte bloem (alleen de meelkern) en volkoren meel, en krijgt soms zijn kleur door toevoeging van geroosterd moutmeel of gekarameliseerde suiker. Speltbrood kan ook van volkoren speltmeel zijn gemaakt, maar dit is meestal niet het geval (tenzij anders aangegeven).

In de kiem en zemel zitten de meeste voedingsstoffen, die ervoor zorgen dat je langer een gevuld gevoel hebt. Hierdoor vult volkorenbrood het langst.

In samenwerking met 24Kitchen

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.