PREMIUM
Gedetineerden leren gezond koken: vegaburgers en quinoa
Koken & etenDe gedetineerden in Almelo gaan op de gezonde toer. Van een voedingsgoeroe en studenten kregen ze adviezen om zelf goedkope, gezonde maaltijden te koken. De lessen vielen in goede aarde. ,,Over vijf jaar kom ik buiten, dan wil ik toch fit zijn.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & eten
Wijnkenner: Alcoholvrij is als seks met een opblaaspop
Vroeger kochten wijnfans graag gidsen: experts leggen daarin uit voor welke wijn je naar de supermarkt moest snellen. Nu willen we meteen weten of die nieuwe wijn in de schappen de euro’s wel waard is. ,,De wijngids is dood.’’ -
Getest: Dit is de beste halfautomatische espressomachine
Wat is de beste pistonkoffiemachine? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUM
‘Ga niet met de hogedrukspuit over het terras met groene aanslag’
Last van algen op tegels, schutting en bloempotten in de tuin? Wacht even met de hogedrukspuit, zegt hovenier Bert Moelee van De Tuinexpert. Hij heeft een betere oplossing. -
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg.
-
PREMIUM
Insecten op het menu: ‘Ik gooi weleens krekelballetjes in de oven als borrelhap. Net een bitterbal’
Ze worden het voedsel van de toekomst genoemd, maar we lopen nog niet echt warm voor een gebakken eitje met meelwormen of salade met gefrituurde sprinkhaan. Toch kunnen we er maar beter aan wennen. -
-
-
Koken & eten
Hilariteit op Twitter: ‘Zeg Me Dat Het Schnitzel Is’ van Frank Boeijen
Talloze creatieve twitteraars hebben zich de afgelopen dagen uitgeleefd met de hashtag #hoeeetditliedje. In hun tweets geven ze een culinaire draai aan hun favoriete nummers. -
PREMIUM
Jan (22) stopte met zijn studie, nu is hij de baas van goedlopend kaasbedrijf
Sportverslaggever worden was jarenlang het doel van Jan Bogaards (22). Hij schreef al voor AD Groene Hart. Toch gooit hij het roer volledig om: hij neemt een goedlopend bedrijf met wel acht markten over en wordt kaasboer. ,,Geen idee wat er allemaal op me af gaat komen.”Purmerend, Amsterdam, Hoogmade