'Geef baby maar pindakaas en eieren'
Baby’s vanaf vier maanden mogen al pinda’s en eieren eten. Sterker nog, het is juist goed als ze dat soort voeding krijgen, want dan worden ze daar minder snel allergisch voor. Dat is het advies van de allergologen van de Nederlandse vereniging voor Kindergeneeskunde.
Lange tijd werd gedacht dat het beter was om kleine kinderen niet bloot te stellen aan noten en eieren. Ouders krijgen tot nu toe het advies om te wachten met deze voeding tot hun kinderen tussen de vier en zes maanden oud zijn. Toch wachten ouders meestal langer en krijgen kinderen vanaf ongeveer een jaar pas ei en pindakaas. Dat geldt ook voor andere producten waarvoor kinderen vaak allergisch zijn zoals melk, tarwe, soja en vis.
Het is wel goed om met kleine hapjes te beginnen, zeggen de allergologen in hun nieuwe advies. Eerst een half theelepeltje, dan twee theelepels en pas daarna een volle eetlepel. Het is bovendien goed om door te zetten: drie keer per week pindakaas door de babyvoeding mengen is een goed idee. Lees hier meer nieuws op dit gebied.
einde test.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Grieks op tafel: deze zes gerechten geven je avond een mediterraan tintje
Griekenland staat in de top 5 van bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. Bovendien is Grieks eten bijzonder populair in Nederland. Je kunt het natuurlijk bestellen bij je favoriete restaurant maar de smaken van daar krijg je met deze zes recepten ook makkelijk in je eigen keuken. Eatertainment selecteerde zes Griekse zomermaaltijden. -
Nederlandse suikerstroop krijgt Europese erkenning
Suikerstroop, een belangrijke ingrediënt van typisch Nederlandse producten als de Groningse kruidkoek of het Limburgse zoervleisj, gaat voortaan met een Europese erkenning door het leven. Brussel voegde het zoete goedje vandaag toe aan één van zijn drie speciale kwaliteitsregisters. -
PREMIUMKoken & Eten
Haring is vetter (en duurder dan vorig jaar): Hollandse Nieuwe zorgt weer voor rijen bij de viswinkels
Vanaf woensdag eten we weer onze vertrouwde Hollandse Nieuwe. Lekker vet. De viswinkels verdienen goed aan de Clupea harengus, net als de supermarkten. Hij is wel duurder dan vorig jaar door de gestegen kosten. -
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Video
Oesters, asperges, chocolade: kun je zin krijgen in seks van eten?
We kunnen nog een paar weken genieten van asperges. Een lustopwekkende groente, als je verhalen daarover mag geloven. Maar bestaat er wel zoiets als eten waar je opgewonden van wordt? En hoe werkt dat dan?
-
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Video
Het is Nationale Pindakaasdag! Dit wist je nog niet over het geliefde beleg
Als het aan de Pindakaaswinkel in Amsterdam ligt, moet iedereen vandaag een boterham met pindakaas eten. Het is dan ook niet voor niets Nationale Pindakaasdag. Wij zetten wat pindakaasweetjes op een rij en wist je dat je het niet alleen kunt opeten? -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari.