Een 'fastfood-boulevard' langs de A58.
Volledig scherm
Een 'fastfood-boulevard' langs de A58. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Geen döner- of hamburgertent erbij? Kabinet bekijkt wet om fastfood-groei te remmen

Om de wildgroei aan hamburger-, pizza- en dönerketens te stoppen, kijkt het kabinet naar een wet om het aanbod te dempen. Dit paardenmiddel moet gemeenten helpen om nee te zeggen tegen nieuwe ketens, stelt staatssecretaris Maarten van Ooijen (Preventie, ChristenUnie).

13 reacties

 • jan van Blitterswijk

  3 maanden geleden
  De Mc. Donaldsen die in Rusland hun deuren sloten hebben hierdoor de Russische bevolking een goede dienst bewezen. Hopelijk worden de sluitingen aldaar niet gecompenseerd door het openen van Mc's in Nederland.
 • A. Volmer

  3 maanden geleden
  Ik dacht dat de overheid zo'n voorstander van de vrije markt was? Ze laten zich wel kennen zo.
 • Adriaans

  3 maanden geleden
  Als ze tabak verkoop kunnen aanpakken, dan is het niet moeilijk om fastfood zaken aan te pakken, wat is fastfood vreten dat snel klaar is en bijna geen smaak heeft. Fastfoodketens bij snelwegen verplichten dat er 100 vrachtwagens op hun parkeerplaats kunnen overnachten. Heb je trek in een waardeloze hamburger dan kan je niet met je vrachtwagen erbij komen. En dat zit dan naast de snelweg en op industrieterreinen. Alleen maar een personenauto drive inn.
 • Fabiola Verweij

  3 maanden geleden
  Ik heb zelf een cafetaria de meeste mensen kopen 1 x in de week iets.Maar wij verkopen ook vegetarische spullen, koken ook gezonde dingen zodat mensen ook meer keuze hebben. Maar pizza enz uit supermarkt is goedkoop en dikmakend zorg dat gezond eten goedkoop word en ongezond duur.Moet je kijken hoe slank de mensen worden.
 • Julia van Damme

  3 maanden geleden
  Leuke reactie @Rijn van Dijk, dankjewel! Natuurlijk moet iedereen zijn/haar eigen keuzes maken, dat geldt voor alles. En heeft zeker ook met opvoeding te maken. Fijn weekend!
 1. Ilja Gort over leven in Frankrijk: ‘Die Franse ober vindt eigenlijk dat jij hém moet bedienen’
  PREMIUM

  Ilja Gort over leven in Frankrijk: ‘Die Franse ober vindt eigenlijk dat jij hém moet bedienen’

  Hij klom op van een jongen die alleen maar wilde drummen tot kasteelheer, wijnboer, schrijver en televisiemaker. En alles op eigen kompas. Selfmade man Ilja Gort (71) onderzocht alles en behield het goede. ‘Toen ik met dope ophield, kwam de drank, maar daar word je bezopen van. Van lsd kreeg je rare hallucinaties, dus dat liet ik liggen. Toen kwam ik erachter dat wijn mijn stuff was.’