AFP
Volledig scherm
© AFP

Geen enkel spoor van tonijn in broodjes tonijn van Subway, blijkt uit laboratoriumtest

De Amerikaanse fastfoodketen Subway - eveneens ’s werelds grootste broodjeszaak - is verwikkeld geraakt in een rechtszaak nadat twee klanten in Californië beweerden dat er helemaal geen tonijn in hun tonijnbroodjes zit. Subway ontkende dat. Toch slaagde een recente laboratoriumtest er niet in om tonijn terug te vinden in de broodjes. Dat schrijft The New York Times.

21 reacties

 • Louwe Fransen

  1 jaar geleden
  N. Visbureau? De blauwvintonijn weer volop aanwezig? Ga je echt heel diep diep diep schamen voor je reactie. Schattingen zeggen dat deze soort binnen nu en 15 jaar volledig is uitgestorven door overbevissing..lees je in voor je iets plaatst en ga zeker niet mensen gerust stellen dat het allemaal wel meevalt. Aan de andere lezers; koop zoewieso.geen tonijn, het gaat slecht met de gehele soort.
 • N. Visbureau

  1 jaar geleden
  Nee Jacqueline Boer, tonijn is niet met uitsterven bedreigd. Er bestaan tientallen soorten, waarvan slechts 5-6 worden bevist voor commerciële doeleinden. Eén daarvan, de blauwvintonijn, bevond zich een aantal jaren terug in een zorgwekkende situatie. Inmiddels is door goed beheer en een tijdelijk vangstverbod, ook deze tonijnsoort weer volop aanwezig (en zelfs al deel msc-gecertificeerd).
 • GAH Van den Berg

  1 jaar geleden
  Het gaat hier over de kwaliteit van het Subway produkt. Een aantal jaren geleden toen Subway net in Nederland was,hebben mijn vrouw en ik een broodje Subway gekocht. Was toen niet smakelijk. We reclameerden en kregen een bon voor een gratis lunch. Heb dit later geprobeerd maar weer was kwaliteit ondermaats. Ben sindsdien niet meer bij Subway’s geweest.
 • I Bilderbeek

  1 jaar geleden
  Wat is er mis met een lekkere bruine boterham met kaas?. Vermijd dit soort zaken. Ga je toch naar fastfood ketens om daar je lunch te nuttigen, “ Zeur niet!! “.
 • Ria Verkuijl

  1 jaar geleden
  Na het zien van de documentaire Seaspiracy eet je nooit meer vis. Ook de tonijn wordt met uitsterven bedreigd en is door de opslag van toxische stoffen (dankzij ons afval) een van de ergst vervuilde roofvissen dus ook nog eens zeer ongezond ondanks de omega-3 hype.