Geen high tea, maar een ‘high ice cream’: hier kun je genieten van heel veel ijs
koken & etenIn plaats van een high tea, high wine, high friet of zelfs high cheese kun je deze zomer genieten van een ‘high ice cream’. Wij zetten de leukste locaties op een rij.
Delen per e-mail
IJslolly’s, ijskoffie, tiramisu, ijsbonbons en meer bolletjes ijs dan je op kan. Geen keuzestress meer bij ijssalons met een ‘high ice cream’, een opkomende trend in Nederland. IJssalons, restaurants en bars bieden een reeks aan gangen of lekkernijen aan die met ijs te maken hebben. Deze vijf salons organiseren ijsproeverijen in allerlei soorten en maten:
IJssalon Baks, Woudrichem
Voor 10 euro per persoon krijg je bij ijssalon Baks een ijsproeverij. Met 12 smaken ijs, softijs en meerdere dips zul je hier wel even mee bezig zijn. Daarnaast verhuurt de ijssalon hun ijskar voor feestjes en evenementen.
IJssalon Picobello, Schagen
In deze ijssalon bereidt Robert Bakker SVH Meesterijsbereider, de hoogste graad van vakbekwaamheid onder ijsbereiders, iedere dag bijna honderd smaken ijs. Twee uur lang wordt je dan ook verrast met zeven gangen aan creatieve ijstoetjes. Prijs: 34,95 euro per persoon.
Lin’s Lounge & Chocolate Bar, Breda
Ook in Breda komt de oververhitte zoetekauw aan zijn trekken. Eigenaar Linda van Aalen: ,,Een klant vroeg aan mij: ‘Mijn man is gek op ijs, kun je er voor hem een proeverij van maken?’ Dat idee had ik al langer in mijn hoofd, dus ik werd er meteen enthousiast van.” Na deze eerste proeverij in 2018, staat ’ie nu standaard op de menukaart. De ijsproeverij heb je in ‘piccolo’ (klein) met negen smaken ijs en ‘grande’ (groot) met 18 smaken ijs, allebei voor twee personen.
IJssalon Florence, Nederweert
Deze ijssalon werd al meerdere keren uitgeroepen tot ijssalon van het jaar. Reden voor een bezoekje dus. SVH Meesterijsbereider Marcel Janssen maakt hier de ijsjes. Naast bekroonde ijscoupes bieden ze hier ook een high ice cream waar je kunt proeven van ijsbonbons, ijslolly’s en een mini frappuccino. Daarnaast kun je ijsfietsjes of zelfs een traditionele Italiaanse Piaggio (een soort Tuk Tuk of scooterbusje) inhuren.
IJssalon Angelati, Eijsden
Ook Eijsden doet zijn naam eer aan. De high ice cream van ijssalon Angelati bestaat uit ijs, fruit, slagroom, een hamburgertje van ijs, ijskoffie en tiramisu. Ook krijg je er koffie, cappuccino of thee bij.
Welke ijssmaken zijn populair deze zomer? Mede-eigenaar van ijssalon Vincenzo, Herman van den Akker, vertelt hierover meer in dit filmpje:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ook Plus geeft kippen beter leven: ‘Ze kunnen weer een beetje meer kip zijn’
Supermarktketen Plus stapt voor de verkoop van kip over op het Beter Leven-keurmerk. Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer in een gezonder tempo, meldt Anne Hilhorst van Wakker Dier. -
koken&weten
Kun je aan je scheten ruiken wat je hebt gegeten?
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: kun je aan een scheet ruiken wat je hebt gegeten? -
eigen tuin eerst
Geen zin in de buxusmot? Er zijn genoeg alternatieven voor de plant
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
PREMIUMKoken & eten
Van eenzame snackbar tot fastfood imperium: Zo legden deze broers de basis voor KFC in Nederland
De laatste meters op weg naar hun gouden jubileum zijn net zo pittig als de kippenvleugels die ze braden. Toch brengen coronacrisis en avondklokrellen Michel en Ron de Kok niet uit koers. Want de grondleggers van Kentucky Fried Chicken (KFC) in Nederland zijn zuinig op hun fastfood-imperium, dat door pa in Rotterdam in gang werd gezet. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Waarom vormen de koplampen van een auto vaak een gezicht?’
,,Waarom vormen de koplampen van een auto vaak een gezicht?”, vraagt lezer Jaïr Waal in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie.
-
PREMIUM
Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.” -
EN IS HET WAT
Deze softdrink moet helpen met slapen, maar werkt het ook?
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordelen professionals producten en wordt antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal testen experts een drankje dat bedoeld is om lekkerder te slapen. -
PREMIUMKoken & eten
Zijn asperges lustopwekkend? Vijf feiten en fabels over het witte goud
Bij sommige boeren vind je ze al, maar donderdag begint het aspergeseizoen echt. Dan zijn we weer even in de ban van de groente waarover veel mythes bestaan.