Géén late 1 aprilgrap: Hema komt met tompoucebier
Wie van tompoucen houdt en ook niet vies is van een biertje op zijn tijd, kan mogelijk zijn hart ophalen bij Hema. Vanaf vandaag liggen er namelijk heuse blikjes ‘tompoucebier’ in de schappen van de winkelketen. Géén 1 aprilgrap, verzekert het bedrijf.
Hema maakte het biertje samen met brouwerij Lowlander. Het idee was om twee ‘oer-Hollandse’ producten samen te brengen, lichten ze toe.
En hoe smaakt dat dan, tompoucebier? Net als het gebakje? Volgens Hema is het biertje een ‘milkshake blond’ geworden, gebrouwen met vanille en framboos. ,,Dankzij de verrassend romige schuimkraag en de frisse, fruitige afdronk is dit een ideaal bier voor de zomerse dagen”, stelt de winkel. ,,Soepel, toegankelijk en perfect gelaagd in zoetigheid.”
Uitverkocht
Een woordvoerder van Hema zei eerder al tegen Adformatie dat het hard gaat met de verkoop van het biertje, dat in beperkte oplage verkrijgbaar is. Volgens meerdere mensen op sociale media zijn de blikjes in sommige filialen zelfs al uitverkocht.
Het is overigens niet bepaald de eerste keer dat Hema inspiratie put uit de tompouce. Eerder verschenen al tompoucedeo, -popcorn, -sokken en ook gezichtsmaskers van het geliefde gebakje. Een bakker uit Utrecht combineerde de oranjetompouce onlangs met een croissant: de oranjecrompouce.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM22
Suikervervangers zijn niet gezonder, aldus WHO. Waar zitten ze in en welke zijn er?
-
PREMIUM
Van gamba tot grietbana soep: dit zijn de favoriete recepten uit de vrouwengevangenis
Wat kan er wél? Dat is de vraag die in de gevangenis in Nieuwersluis werd gesteld tijdens de coronapandemie, toen ook de regels voor bezoek flink werden beperkt. Het antwoord? Een kookboek met recepten van de vrouwen die achter de tralies verblijven. Dat boek is nu uitgekomen. ,,De vrouwen vertellen trots dat hún naam in een boek terecht is gekomen.”Nieuwersluis -
PREMIUM'Smaakmakers'
Water met poeder of siroop onschuldig? ‘Je krijgt zo 5 klontjes suiker binnen’
Wie moeite heeft om elke dag voldoende water te drinken, stuitte ongetwijfeld al op smaakpoeders, fruitsiropen of drinkflessen met geurpods. De hashtag ‘WaterTok’ heeft momenteel meer dan 160 miljoen views en verzamelt inspiratie voor water met smaakjes zoals framboos of kokosnoot. Van Qallo tot AirUp: welke ‘smaakmakers’ kunnen écht een gezonde keuze zijn? En van welke blijf je liefst ver weg? Diëtiste Helen Schroé legt uit. -
met video
Een tompouce eten lastig? Zo lukt het zonder knoeien
Eerst de bovenkant eten? Of juist het dakje voor het laatst bewaren? Over de manier waarop je een tompouce moet eten, ontstaan altijd veel discussies. In deze video laten experts zien hoe zij te werk gaan. -
PREMIUM16
‘Veel te weinig Nederlands graan in onze broden’: baktarwe komt van onze buren
Er zit momenteel maar weinig eigen graan in Nederlands brood. Veel te weinig. Tenminste, dat vinden telers, meelfabrikanten en bakkers.
-
PREMIUM21
Drukte bij de energievergelijkingssites: vast contract afsluiten of toch nog even wachten?
-
-
-
PREMIUMMet video2
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel? -
PREMIUM6
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.”