Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn. Albert Heijn stopt met de plastic zakjes bij groente en fruit. Dat bespaart 130 miljoen zakjes, 243.000 kilo plastic, per jaar.
Volledig scherm
Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn. Albert Heijn stopt met de plastic zakjes bij groente en fruit. Dat bespaart 130 miljoen zakjes, 243.000 kilo plastic, per jaar. © ANP

Geen plastic zakjes meer bij groente en fruit: zo vervoer je het zonder schade

Steeds minder supermarkten hebben standaard een houder waar je gratis een plastic zakje kunt pakken voor je witlofstronkjes, je peren en je penen. Hoe krijg je ze dan veilig thuis? 

80 reacties

 • ton hoogduin

  3 weken geleden
  Naast de losse appels en peren liggen voor verpakte appels,peren,perziken en kiwi's,uiteraard in het plastic,waarom is dit wel toegestaan? Op de brood afdeling liggen de broodjes al voorverpakt in een zakje,1 kaascroissant per zakje,over verspilling van plastic gesproken,het is een beetje hypocriet van de supers,dus weg met die voorverpakte fruitschalen,groente,en broodjes,dit kan je zelf ook in een zakje doen(geen plastic zakje).
 • Bor W.

  3 weken geleden
  @L.Koenrsad: helemaal gelijk! En wat t 'zich sterkmaken' van de supermarkten aangaat: voor elke gram plastic die er aan de groentekant bespaart wordt komt een pond plastic terug aan nieuwe vóórverpakte produkten, maaltijden, toetjes of flesjes als moeehmelk .. als daar nu eens een rem op kon, zulke foute ontwikkelingen die elk inspanning teniet doen. Ed.Janssen.
 • L. Koenraad

  3 weken geleden
  @ Kitty Oostdam, Daar komt nog bij dat niet iedere supermarkt aan de kassa weegt. Soms moet je het zelf van tevoren wegen. Hoe vaak ik al niet achter iemand stond die (halverwege de lijst aangeslagen boodschappen) teruggestuurd werd omdat de bananen of wat dan ook nog afgewogen moesten worden, en ik maar wachten tot ik figuurlijk een ons weeg.
 • Kitty Oostdam

  3 weken geleden
  Dat wordt nog een uitdaging voor de caissière, appels, peren, pruimen, mandarijnen, lekker los op de band, alles door elkaar, heel handig om te wegen! Gewoon een netje of papieren zak gebruiken. 😄😄
 • nico Westra

  3 weken geleden
  Je koopt gewoon eerst een rol pedaal zakken , en daarna ga je vrolijk je zakjes vullen. Net zo handig