Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn. Albert Heijn stopt met de plastic zakjes bij groente en fruit. Dat bespaart 130 miljoen zakjes, 243.000 kilo plastic, per jaar.
Volledig scherm
Duurzame verszakjes op een groente- en fruitafdeling van een Albert Heijn. Albert Heijn stopt met de plastic zakjes bij groente en fruit. Dat bespaart 130 miljoen zakjes, 243.000 kilo plastic, per jaar. © ANP

Geen plastic zakjes meer bij groente en fruit: zo vervoer je het zonder schade

Steeds minder supermarkten hebben standaard een houder waar je gratis een plastic zakje kunt pakken voor je witlofstronkjes, je peren en je penen. Hoe krijg je ze dan veilig thuis? 

18 reacties

 • Beumkes

  2 weken geleden
  Brood kan ook gewoon in papieren zakken, fruit en groente ook. Dus waar ligt het probleem?
 • Wim Jansen

  3 weken geleden
  Wat is het probleem om gewoon papieren zakken te gebruiken, hierdoor wordt het een zeer onhygiënische boel met al die vieze handen aan het fruit. En lid storten p de band is helemaal smerig want je weet niet wat ervoor op heeft gelegen en wie er over heeft gehoest.
 • S. van Beijnum

  3 weken geleden
  Als we nou eens stoppen met het gebruik van bio ethanol in benzine en mais meer gaan gebruiken om er biologisch afbreekbare kunststoffen van te maken, dan komen we al een aardig eind: dan gooi je het zakje, tezamen met je groenteafval in de biobak (of op je eigen composthoop). Vergeet ook niet dat voorverpakt vers voedsel hygiënischer is dan de situatie waarin iedereen met zijn (ongewassen) handen aan elkaars eten zit, om de minst rotte appels te selecteren.
 • Anoniem

  3 weken geleden
  O. Reinhard Ik gebruik de plastic zakjes van de supermarkt altijd als hondenpoep zakjes.
 • L Koenraad

  3 weken geleden
  @N.J. van Oudheusden, groente en fruit 'kaal' afwegen bonnetje trekken en pas daarna in 't netje doen. Overigens kun je zoals H.J. Middelbosch stelt de plastic zakjes hergebruiken thuis in je prullenbak of pedaalemmertje op het toilet en zelfs bij een volgend winkelbezoek. Verder zou ik wensen dat er meer 'los' verkocht werd alles is in hoeveelheden verpakt die voor mijn 3 persoonsgezin of te veel of te weinig zijn. L.Koenraad
 1. Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstraties
  Play

  Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstra­ties

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges