Volledig scherm
© Shutterstock

Gelukkige koppels worden eerder dik

Je leest het goed, onderzoek wijst uit dat koppels in een gezonde en gelukkige relatie meer kans hebben om aan te komen dan koppels die niet gelukkig zijn in een relatie. Het uren bankhangen en Netflixen met je partner heeft dus een íets negatievere uitkomst dan verwacht.

Het onderzoek is gedaan door the American Psychological Association (APA). In dit onderzoek werden 169 pasgetrouwde stellen, 4 jaar lang, 2 keer per jaar onderzocht. Er werd verschillende informatie bijgehouden zoals de lengte, het gewicht, de tevredenheid en het stressniveau. Onderzoekers konden al snel vaststellen: gelukkige koppels worden eerder dik.

Tijdens het onderzoek werden er twee theorieën naast elkaar gehouden: de mating market theorie en de health regulation theorie. De health regulation theorie stelt dat een goede relatie je gezonder maakt. De mating market theorie stelt vast dat goede relaties zorgen voor gewichtstoename. Volgens deze theorie zou je minder op je uiterlijk letten omdat je partner je toch wel leuk vindt. Wat blijkt, het gedrag van de meeste stellen komt overeen met de mating market theorie.

Denk de volgende keer dus eerst goed na voordat je samen op de bank kruipt. Misschien is het toch wat slimmer om een extra rondje te gaan hardlopen?  

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.