Het originele recept van de gestoofde spinazie van Carolus Battus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het originele recept van de gestoofde spinazie van Carolus Battus. © Cock-boeck

Gember, appel en azijn; zo werd spinazie bereid door Carolus Battus in 1593

DORDT EIGEN-AARDIGIn Dordrecht werd het eerste Nederlandstalige kookboek van de noordelijke landen geschreven en gedrukt. De schrijver is bij het grote publiek vergeten, bij de kenners zeker niet. Er is een historisch boek over dat kookboek geschreven. Met mooie recepten.

  1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
    PREMIUM

    Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

    Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
  1. Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartijen en crashes
    Play

    Verstappen de beste op Imola na race vol glijpartij­en en crashes

  2. Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april
    Play

    Dit was Nederland vandaag: zondag 18 april