Het originele recept van de gestoofde spinazie van Carolus Battus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het originele recept van de gestoofde spinazie van Carolus Battus. © Cock-boeck

Gember, appel en azijn; zo werd spinazie bereid door Carolus Battus in 1593

DORDT EIGEN-AARDIGIn Dordrecht werd het eerste Nederlandstalige kookboek van de noordelijke landen geschreven en gedrukt. De schrijver is bij het grote publiek vergeten, bij de kenners zeker niet. Er is een historisch boek over dat kookboek geschreven. Met mooie recepten.

  1. Aardappelen met ‘stomme woordgrapjes’ blijken hit als cadeau: ‘Iedereen vond het hilarisch’
    PREMIUM
    MET VIDEO
    13

    Aardappe­len met ‘stomme woordgrap­jes’ blijken hit als cadeau: ‘Iedereen vond het hilarisch’

    Een bloemetje, een kaartje of bonbons: allemaal afgezaagd. Wie echt een uniek cadeau wil, stuurt een aardappel. Gepersonaliseerd en in een doos. Met het bedrijf de Pieperpost maakt het Rotterdamse stel Eveline Grondel (23) en Fanar Al-Obaidy (30) van de oer-Hollandse groente een bijzonder hebbeding. ,,Iemand vroeg z’n geliefde ten huwelijk met een pieper. Zó schattig!”