Volledig scherm
© 24Kitchen

Geroerbakte garnalen met paksoi

Een nieuwe week met makkelijke recepten om 'eFFe te Cheffen'. Om de week te starten lekkere noodels met geroerbakte garnalen en paksoi. 

Ingrediënten voor 4 personen:
- 200g eiernoedels
- 100g sesamzaadjes
- 1 rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 600g rauwe grote garnalen
- Versgemalen zwarte peper
- 1 mango
- 1 paksoi
- Zonnebloemolie
- 4el sojasaus
- 2el gembersiroop
- 3el sesamolie
- 1 bosje verse koriander

Benodigdheden:
- Vijzel
- Wok

Bereiding:
- Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze daarna af en spoel koud met water.
- Rooster de sesamzaadjes zonder olie in een wok goudbruin en haal ze uit de wok en laat ze afkoelen op een bordje.
- Pel en snijd de ui in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal.
- Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snijd de paksoi in ringen.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de garnalen toe en bak ze in circa 4 minuten bruin en bijna gaar. Voeg de noedels toe en warm goed door. Voeg de paksoi toe en bak het goed mee. Voeg daarna de mango toe, blus af met sojasaus, gembersiroop en sesamolie en kook kort door. Meng de noedels erdoor en bestrooi met de sesamzaadjes.
- Pluk de koriander.

Serveren:
Schep de noedels op bord en garneer met koriander.

Eet smakelijk!

Powered by 24Kitchen.

Voor meer recepten: www.24kitchen.nl 

  1. Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Nieuw: voortaan al het nieuws over koken en eten gratis in je mailbox

    Wil je alles weten over voedsel: de trends, de prijzen en hoe het met de veiligheid van je eten is gesteld? Of wil je gewoon dagelijks antwoord op de vraag wat je nu weer moet eten? Meld je dan aan voor de gratis nieuwsbrief. Dan krijg je nieuws, tests, achtergronden, tips en trucs en nog veel meer van onze redactie Koken&Eten in je mailbox. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Koken&Eten. Klik hier om je aan te melden.