Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Geslaagd? Deze fototaart is het lekkerst (én heeft de beste foto)

Voor jou getestVerjaardag, geslaagd of zwemdiploma? Met een eetbare foto op de taart wordt je feestgebak extra persoonlijker. Maar er zijn grote verschillen tussen de fototaarten die je online bestelt. Ons testpanel zet het mes in zes exemplaren. 

Agnese Cossu (43), doorgewinterde bakker achter Taart en Dolci: van cupcakes tot bruidstaarten.

Athina Sotiropoulos (51), bakt met Verleidelijke Taarten zelfs taart in Minecraft en is Tena Lady-model.

Nienke Hamel (31), stagiaire van De Ouwe Taart, een derde Eindhovense taartenwinkel.

Van pannenkoeken tot hamburgers: als we de culiprofeten moeten geloven, komt een aanzienlijk deel van ons voedsel in de toekomst uit de printer. Voor één lekkernij is het al zover: de fototaart. Je weet wel, van dat slagroomgebak waar je een afbeelding van je oma, labradoodle of zaalvoetbalteam op kan laten afdrukken.

In Eindhoven hebben taartenbakkers Agnese Cossu en Athina Sotiropoulos ook de middelen om geregeld een fototaart af te leveren. Op het eerste gezicht zijn het doodgewone printers, alleen zijn zowel het inkt uit de cartridges als de sheets waarop geprint wordt eetbaar. ,,Het soort sheets bepaalt hoe mooi de kleuren uitkomen”, legt Sotiropoulos uit. ,,Maar ook in hoeverre het vocht uit de slagroom kans krijgt om door te dringen in de afbeelding.''

Het panel keurt zes online aangeschafte taarten voor 10 tot 15 personen. De eerste verschillen dienen zich al aan tijdens het bestelproces. Vrijwel alle websites bieden de mogelijkheid om de uitsnede van de foto aan te passen, de meeste ook om tekst of emoji’s toe te voegen. Greetz komt hierbij het beste uit de bus met een groot arsenaal aan hapklare lay-outs.

Poll

Wat voor type tompouce-eter ben jij?

  • De happer (8%)
  • De likker (2%)
  • De daklichter (63%)
  • De ontleder (24%)
  • De draaier (3%)
17328 stemmen