Gestoomde bao gevuld met granaatappelparfait
Met dit gerecht sluit je het diner niet elke dag af. Toch is het zeker de moeite waard om het uit te proberen. Doe dit vandaag nog!
Ingrediënten voor 6 personen:
Voor de bao:
- 500 g bapaomeel
- 7 g poedergist
- 75 g suiker
- 5 g zout
- 250 ml water
Pate a Bombe:
- 175 g eidooier
- 350 g kristalsuiker
- 115 g water
Granaatappelparfait:
- 460 ml slagroom
- 4 g bladgelatine
- 120 ml granaatappelsap
- 250 g pâte à bombe
Yogurtkarnemelksaus:
- 150 ml yoghurt
- 150 ml volle karnemelk
- 1 el poedersuiker
- 2 takjes tijm
Granaatappelvinigrette:
- Halve granaatappel
- 1 citroen
- Olijfolie extra vierge
- 1 tl poederduiker
Benodigdheden:
- Stoompan
- Olie om in te frituren
- Verse granaatappelpitjes
- Bakpapier
Bereiding:
Bao:
- Meng het bapaomeel met het gist en de suiker. Voeg een beetje zout toe. Giet het water er langzaam bij en kneed tot een egaal en soepel deeg. Is het deeg te droog voeg dan extra water toe. Kneed met de hand nog goed door. Rol een pil van het deeg en verdeel het deeg in 9 gelijke stukken. Bol het deeg op. Leg de deegbollen op stukjes bakpapier. Laat de deegbollen circa 1 uur rijzen. Stoom de deegbollen 10 minuten en laat afkoelen. Verhit de olie om te frituren 180°C. Halveer het broodje en frituur ze tot ze goudbruin en krokant zijn.
Pate a bombe:
- Klop de eidooiers luchtig. Kook de suiker met het water op tot 115°C. Verlaag de snelheid van de machine. Giet langzaam de suikersiroop erbij en klop koud. Als je pate a bombe over hebt kun je deze invriezen.
Parfait:
- Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Week de gelatine in koud water. Verwarm de geweekte gelatine met wat aanhangend water. Voeg het granaatappelsap toe en roer door. Meng de helft van het sap in fases door pata a bombe en vervolgens met de geslagen room. Giet de parfaitmassa in een met plasticfolie beklede vorm en vries in.
Yogurtkarnemelksaus:
- Meng de yoghurt met de karnemelk en de poedersuiker. Ris en hak de tijm. Meng de tijm met saus. Hang de karnemelk in een fijn doek op een bolzeef uit en laat uitlekken voor een nacht. Weeg nu het uithangsel (de wei) af en meng met 10% poedersuiker.
Granaatappelvinigrette:
- Breek de granaatppel open zodat je gemakkelijk de pitjes eruit kunt halen. Voeg het sap van 1 citroen, scheut olijfolie en de poedersuiker toe.
Opmaak:
- Verdeel een circel van de granaatappelvinigrette over het bord. Steek de parfait uit ter grote van de onderkant het broodje. Serveer de parfait op het broodje met de yoghurtkarnemelksaus. Dek af met de bovenste deel van het broodje.
Eet smakelijk
Powered by 24Kitchen.
Voor meer recepten: www.24kitchen.nl
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Boetegevaar voor SUV's en Tesla-rijders in Duitsland
Eigenaren van een SUV en sommige Tesla-modellen lopen in Duitsland het risico op een bekeuring. Ze zijn bij wegversmallingen in overtreding als ze op de linkerbaan rijden. -
PREMIUMKoken & Eten
Judith inspireert mensen om vegan voedsel te kiezen: ‘Zou je stukje vlees eten voor één miljoen?’
Judith van Willigen prijst al twee jaar lang veganistische producten aan die in de aanbieding zijn bij supermarkten. Haar platform Bonusvegan heeft inmiddels bijna 23.000 volgers, dagelijks ontvangt Van Willigen berichten dat zij het mensen makkelijker maakt om voor een vegan voedingspatroon te kiezen. ,,Ik droom nog van een samenwerking met supermarkten.” -
Pizzaketen Domino’s vertrekt uit Italië wegens gebrek aan klanten
Domino’s Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza’s van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het Amerikaanse pizzabedrijf daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino’s in Italië hebben hun deuren gesloten. -
Koken & Eten
Bbq: dit zijn lekkere bijgerechten als je eens iets anders wilt dan stokbrood en tomatensla
De zon laat zich weer vaak zien en de temperaturen lopen op, dat betekent dat veel mensen de barbecue weer uit de schuur tevoorschijn halen. Menig mens houdt wel van een lekker stukje vlees of vis van de barbecue. Maar wat eet je er eigenlijk bij, behalve de standaard stokbrood met kruidenboter? Twee barbecue-routiniers aan het woord voor wat inspiratie. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat.
-
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
PREMIUMMet video47
Terwijl de bierprijs stijgt, boekt Heineken meer winst dan vóór corona
Bierdrinkers moeten nog zeker een jaar rekening houden met prijsstijgingen. Terwijl brouwer Heineken meer winst maakt dan vóór corona, voorspelt topman Dolf van den Brink alweer duurder bier op het terras en in de winkel. -
PREMIUM
Deze wijnboer uit Balkbrug is blij met de hitte: ‘Lopen anderhalve week voor’
,,Het is een superseizoen’’, vindt wijnboer John Huisman uit Balkbrug. De meeste boeren worstelen met de zomerse temperaturen, maar hij juicht de hitte juist toe. Anderhalve week loopt de boerderij voor op de oogst. Toch liggen er ook gevaren op de loer: verbranding en insecten.