Gevulde paprika's met marinara saus
Deze heerlijke Italiaans-Amerikaanse ovenschotel komt rechtstreeks uit Ohio. In de Italiaanse familierestaurants tref je dit gerecht altijd op de kaart aan. Je kunt dit gerecht maken met de pittige Hongaarse groene pepers, maar mocht je liever voor zoet gaan, pak dan rode puntpaprika’s.
Ingrediënten (4 personen):
Marinara saus:
- 2 el olijfolie
- 2 witte uien, grofgehakt
- 3 knoflooktenen, grofgehakt
- 2 blikken gepelde tomaten
- 4 el basilicumblaadjes, grofgehakt
- Blaadjes van 2 takjes oregano
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Gevulde paprika's:
- 4 rode puntpaprika’s of Hongaarse pepers
- 400 gr verse worst
- 4 blaadjes salie, fijngehakt
- 8 el paneermeel
- 8 el fijngeraspte parmezaanse kaas
Benodigdheden:
- Sauspan
- Staafmixer of blender
- Ovenschotel
Bereidingswijze (voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten):
- Verhit de olijfolie en bak de uien en knoflook glazig.
- Voeg de overige ingrediënten toe en stoof de marinara saus 10 minuten.
- Pureer de saus in een blender of met een staafmixer en houd warm.
- Snijd de paprika’s over de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
- Knijp de vulling uit de verse worst, roer hier de fijngehakte salie doorheen en verdeel de vulling over de paprikahelften.
- Meng het paneermeel met de parmezaanse kaas en strooi het mengsel over de met worst gevulde paprika’s.
- Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (of barbecue) van 200 °C en bak circa 20 minuten tot de worst gegaard is.
- Lepel de marinara saus over de geroosterde paprika’s.
Eet smakelijk!
Klik hier voor meer recepten van Jord Althuizen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Waarom topkok Heston Blumenthal in huilen uitbarstte toen hij een broodje wilde eten
De Britse topkok Heston Blumenthal staat bekend om zijn bijzondere experimenten met eten, zoals unieke combinaties van ingrediënten. In zijn nieuwe boek Is dit een kookboek? legt hij uit hoe je op een oneindig aantal manieren tegen koken aan kunt kijken. Hij vertelt over zijn eigen ervaringen met mindful eten. -
PREMIUMKoken & Eten
Miranda heeft beste lunchroom van Nederland: ‘Heb heel lang op bezoek zitten wachten’
Miranda Steevens, een Brabantse dame gevestigd in Westland, heeft de beste lunchroom van Nederland. Eerst was het wachten op bezoek, nu wordt ze helemaal omarmd met haar bourgondische lifestyle. Het enige wat niet lukt is de randstedelingen aan het Brabantse worstenbroodje krijgen. ,,Ik ben van het volhouden.” -
PREMIUM
Bijna niemand kan de perfecte druiventros nog plukken: ‘Ambacht sterft uit’
Supermarktdruiven? Verschrikkelijk, vinden de weinige druivenkrenters die ons land nog kent. Een tros hoort ‘breed in de schouders te zijn en smal in de punt. Niet zo’n vormloze klont’. Maar er zijn nog maar héél weinig mensen die druiven perfect kunnen ‘krenten’. Om te voorkomen dat het aloude ambacht verdwijnt gaat de Volksuniversiteit cursussen aanbieden.Westland -
Koken & Eten
Italianen hebben de lekkerste tomaten, maar ook zij gebruiken tomaten uit blik
Tomaten mogen dan oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen, de Italianen hebben de allerlekkerste. Tenminste, dat vinden ze zelf. En wie in Italië komt, proeft inderdaad de zon in de rijpe tomaten die je daar op je bord krijgt. Maar zijn zulke tomaten ook in ons land te koop? -
Met deze tool zie jij op welke toeslag of welk potje geld je recht hebt
Zorgtoeslag, huurtoeslag, bijzondere bijstand. Er zijn veel potjes met geld maar mensen weten ze vaak niet te vinden. Om die reden lanceren schuldhulporganisaties Geldfit en VoorzieningenWijzer nu een online Potjes-check. Zo kun je zelf raadplegen op welke voorzieningen je recht hebt.
-
PREMIUMKoken & Eten
Ultieme nachtelijke antikaterhap is 20 jaar: ‘Als er hard kapsalon werd geroepen, wist ik genoeg’
De ultieme nachtelijke antikaterhap, beruchte caloriebom, hartaanval in een bakkie, hij is jarig! Wie? De Kapsalon natuurlijk. De wereldberoemde Rotterdamse stapelsnack - patat, vlees, knoflooksaus, gesmolten kaas en sla - bestaat twintig jaar. Vet man. -
-
-
PREMIUM
Huis vol ongebruikte aankopen? Zo voorkom je nutteloze uitgaven
Weinig geld hebben en toch flink uitgeven. Sommige mensen hebben een gat in hun hand. Waarom is het voor hen zo moeilijk om financieel pas op de plaats te maken? -
PREMIUMhuisarts vertelt
‘Vroeger keken we ’s avonds samen naar Disney+, maar nu wil ze niet meer’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. Deze week behandelt hij een patiënt met ernstige buikklachten.