Volledig scherm
Het diner in de gevangenis bestaat uit drie gangen. Het wordt geserveerd in een cel.

Gezellig met je Valentijn in de cel

Wie iets bijzonders wil met Valentijnsdag, kan met zijn geliefde in de Arnhemse koepelgevangenis dineren onder het mom van ‘gevangen door de liefde’. Het diner kost 145 euro per stel. Vooraf geeft pianist Jan Vayne een mini-concert. Er is nog beperkt ruimte, meldt Prisonexperience.nl.

In de gevangenis, die wordt normaal gesproken in gebruik is als escaperoom voor volwassenen en kinderen, word je samen met je geliefde opgesloten in een cel. De celdeur mág open. Geen water en brood: er komen drie gangen op tafel. Gedurende de avond zullen er ook enkele 'verrassende elementen' zijn, zo luidt de belofte. 

De Nederlanders die 14 februari vieren met hun geliefden, doen dat in negen van de tien gevallen met een etentje buiten de deur. Dat blijkt uit een enquête van Iens.nl en TheFork onder duizend gebruikers van dit site. In vergelijking met vorig jaar zijn Nederlanders mogelijk romantischer geworden. Toen zei 66 procent van de respondenten een dinertje te plannen op Valentijnsdag. In vergelijking met de Fransen – dat vaak als een romantisch volk wordt gezien – is dat veel. Het aantal stellen dat uit eten gaat is daar naar verwachting 85 procent.

Knoflook

Wat we eten en de ambiance van het restaurant vinden Nederlanders niet zo belangrijk. Wat we niet willen is hamburgers, gerechten met veel knoflook en alles wat lastig is om te eten zoals spareribs, garnalen en krab of noedelsoep. Het mag wat kosten: gemiddeld geven stellen tot zo’n 150 euro uit. Tweederde besteedt tussen de 50 en 100 euro. Meer dan de helft van de romantische eters bestelt bij het diner een fles bubbels

Klik hier voor video’s met handige keukentips, snelle trucs en makkelijke recepten.